Tips för bättre självkänsla

Johan Hermansson

Johan Hermansson, även känd som Garbomannen, är en härligt framgångsrik bloggare som skriver för Vecko Revyn, Tidningen Leva samt ytterligare två tidningar. Inläggen handlar oftast om självkänsla och om att våga ta plats men även om hur man blir mer nöjd med sig själv.

Jag blev nyfiken på vad det är som driver honom att blogga om just dessa ämnen så jag kontaktade honom och frågade:

Vad tror du det är som har gjort dig till en så framgångsrik bloggare?

Jag tror det har att göra med att jag i stort sätt samma dag som jag började blogga bestämde mig för att bloggen skulle bli något. Jag satte upp höga mål väldigt direkt.

Vad är det som driver dig att skriva så mycket om självkänsla och Antijante?

Under högstadiet hade jag själv väldigt dåligt självförtroende och låg självkänsla. I och med bloggen som jag startade i slutet av nian märkte att jag gjorde något som jag kunde och som uppskattades av andra. Jag fick mitt självförtroende och självkänsla genom bloggen skulle man kunna säga.

Jag vet hur svårt det kan vara att sticka ut och vara lite egen och inte helt enkelt att tro på sig själ. Att blogga har blivit som mitt sätt att påverka och inspirera.

Kan du ge några konkreta tips på hur man kan få bättre självkänsla?

Först och främst ska man lära sig att inte lyssna på andra om det är personer som häver ur sig elaka kommentarer. Sen tror jag att man behöver hitta ett sätt, för att vara nöjd med sig själv. Ett annat bra sätt att få bättre självkänsla är att känna att man är behövd.

2011 planerar Johan att starta en stiftelse som ska uppmuntra unga att trotsa Jantelagen och våga tro på sig själva. Jag har en känsla av att vi kommer att se mycket mer av Johan Hermansson framöver.

Nakna Coachen: Självkänsla är en färskvara dvs. du behöver underhålla och bygga upp självkänslan på samma sätt som med din kondition. Tränar du inte så försämras din kondition rätt snabbt.

Nakna Coachen tipsar: Träna upp din självkänsla genom att aktivt öva dig på att tycka om och acceptera dig själv som du är.

Hör gärna av dig och berätta hur det går med träningen!

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tips för bättre självkänsla

 1. Pingback: Månadens bästa |

 2. Pingback: Garbomannen - Dalarnas största blogg

 3. Pingback: Månadens bästa |

 4. Hej!
  Det är alltid så ”spännande” och inspirerande att läsa dina nya inlägg.
  Vi är säkert många som tänker att ”det visste jag ju redan”.
  Men om jag släpper den tanken och låter hjärtat och känslorna arbeta fritt, så visar det sig att jag kan ändå lära nytt, få nya infallsvinklar o.s.v.
  Så fortsätt med det du gör så bra, och välkommen in på min blogg:)
  Ha en magisk dag//
  Carina.

  http://livetskrigare.blogg.se

 5. Lindqvist skriver:

  Härligt och väldigt inspirerande inlägg!

 6. sv: kommer att följa dig =) inspiration!!

  • Hej tjej!

   Jätteroligt att du vill det. Du är varmt välkommen om du har några frågor och funderingar som handlar om personlig utveckling eller allmänna utmaningar i livet så ska jag se om jag kan ta upp det som ett blogginlägg och ge svar så att flera kanske kan bli inspirerade.

   Må bäst!

   /Den nakna coachen 🙂

 7. Hoppas att du får en trevlig dag<3
  Kika gärna in hos mig och lämna en liten hälsning <3
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *