Självkänsla och Självförtroende

Självkänsla och Självförtroende

Har du också märkt att Självkänsla och Självförtroende ofta blandas ihop? Många verkar tro att det är sak samma men de är helt olika separata delar i vår psykologi.

Självkänsla är insikten om ditt eget inre värde.
När du har en god självkänsla så tycker du att du är bra oavsett vad du gör. Du vet att du duger som du är och att ditt egenvärde är detsamma trots att du ibland misslyckas och gör fel saker. Självkänsla är hur du känner dig inombords.

Självförtroende är din till tro till din förmåga att prestera och kan snabbt höjas med bekräftelse utifrån. När du har ett bra självförtroende så vet du att du är bra på det du gör och något du visar utåt. Du litar på din kompetens. Du agerar, planerar och får saker gjorda.

Nakna coachen: Självkänsla -Jag tycker om mig själv för den jag är!
Självförtroende -Jag vet att jag är bra på det jag gör!
Självkänsla handlar alltså om vårt Varande medan självförtroende handlar om vårt Görande.

Nakna coachen tipsar: Förbättrad självkänsla och Självförtroende, använd dig gärna dagligen av en positiv affirmation!
Jag tycker om mig själv för den jag är och jag vet att jag är bra på det jag gör!

/Den nakna coachen 🙂


Dela med dig!
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *