Hela Intervjun med Siv Thuresdotter

Jag är med i ett fantastiskt nätverk som heter Qoola Qvinnor. Nätverket är till både för företagare och privatpersoner. Syftet är att lyfta varandra och dela med sig utan att styras av Jante. Initiativtagare till ”det givande nätverket” är Siv Thuresdotter som verkligen lever som hon lär. Hon delar ständigt med sig av intressant information, andras blogginlägg och hittar på nya kreativa sätt som lyfter fram kvinnliga företagare.

Om du vill kan Du också bli medlem i Qoola Qvinnors företagsregister. Här kan du nätverka och marknadsföra dig själv och ditt företag, samt ta del av inspiration och olika tävlingar. Självklart finns Qoola Qvinnor även på Facebook.

För mig är Siv en framgångsrik förebild och jag uppskattar hennes engagemang i att stärka andra. Jag ville veta lite mer om denna Qoola Qvinna så jag hörde av mig och ställde några frågor.

Jag är så imponerad över ditt engagemang med Qoola Qvinnor, vad är det som driver dig?

Jag har alltid varit en person som gillar att ”ge järnet” – när jag väl satsar på något. Tiden har visat att jag åtminstone i dessa fall har gott om tålamod och när jag brinner för något så kan jag gå loss och frossa in på atomnivå – jag är nog lite av en ”nörd” helt enkelt.

Om mitt engegemang för nätverket Qoola Qvinnor kan jag säga att det har vuxit fram med tiden och det enorma gensvar jag fått av alla trevliga kvinnor jag mött efter vägen. När jag började blogga för ett par år sedan så märkte jag hur svårt det var att komma fram i mediabruset.

Varken blogg-pingning eller bloggportaler gav några större framgångar. Så småningom dök Facebook och Twitter upp som perfekta komplement, samt YouTube – icke att förglömma – en kommunikationskanal som jag tidigt använde mig flitigt av. Med dessa verktyg öppnade sig en helt ny värld!

När jag så märkte att min Facebooksida Qoola Qvinnor tog fart, såg jag möjligheterna att även kunna hjälpa andra att nå fram bättre. Det ger mig stor glädje att få synliggöra alla dessa duktiga och inspirerande kvinnor, vare sig det är egna företagare eller privata. Genom att dela med sig av kvinnors framgångar och goda gärningar och visa på deras föredöme, så stärker vi kvinnor varandra. Jag tror att det är enormt viktigt att vi lär oss att se på varandra som förebilder och inte som konkurrenter. Detta är mitt sätt att dra ett strå till stacken i den ständigt pågående debatten om kvinnors jämlikhet i samhället.

Jag filurar oavbrutet på nya metoder för att vi skall nå ut bättre och jag har stora visioner. Förutom Facebooksidan med över 5000 Gillare så har vi sedan slutet på januari nu även vår egen hemsida Qoolaqvinnor.se. Målet är att den skall bli basen för många kvinnors inspirationsskälla såväl som ett kraftfullt språkrör.

Via Facebook och i synnerhet inom näverket Qoola Qvinnor har jag och många med mig fått möjlighet att utvidga vårt kontaktnät. Och förutom glädjen av många nya vänner så har ävev nya spännande samarbeten växt fram. Det snurrar på i en väldig fart och mitt kreativa jag har nog aldrig fått så mycket spinn som nu.

Just nu skissar jag på en QoolaQvinnor-konferens ombord på Nina Jansdotters Bokrelease och Facebook-kryssning den 24 maj. Med stolthet ser jag också fram emot att få vara en del av Ninas bok ”Framgång med Facebook”, där jag är en av dem som fått berätta min historia om hur jag använder Facebook i det dagliga arbetet. Jag planerar även på en veckolång ”Jobb & Rekreationsresa till Alperna” tillsammans med ett 40-tal Qoola Qvinnor, under hösten 2011.

Vad innebär framgång för dig?

Framgång för mig är att lyckas med det jag företar mig, både privat och yrkesmässigt. Definitionen av att lyckas mäter jag i den inre tillfredsställelsen jag får av att se hur mina projekt växer och utvecklas. Men viktigast av allt är såklart familjen, som består av maken och vår lille son.

Mitt hem är min borg, och så länge harmonin finns där så kan jag fortsätta prestera yrkesmässigt – det går hand i hand och jag är mycket mån om att ha en god balans mellan yrkesliv och privat sfär. Märk här att jag är lyckligt lottad med en fantastisk man (även han egen företagare) som både hjälper och stöttar mig i mina olika beslut och alltid ställer upp när jag behöver jobba mer än vanligt.

Vad är Lycka för dig Siv?

Lycka är att först och främst få ha en god hälsa, har jag den så finns inga ursäkter att inte leva livet fullt ut – och när jag gör det så är jag som lyckligast!

Har du några konkreta tips för hur man kan sticka ut i mängden och bli framgångsrik inom sitt område?

Jag fick ihop en hel del idéer och tips så här kommer min egen 9 i topp-lista:

1. PASSION. Du bör ha en passion för det du gör = arbetslusten finns där varje morgon jag vaknar och det är svårt att släppa taget när arbetsdagen närmar sig sitt slut…

2. TALANG. En förutsättning för att lyckas – men utan driv, envishet och hårt arbete så kommer du ingenstans.

3. TÅLAMOD. Ge inte upp om det inte blir som du tänkt dig – kämpa på för det som du tror på. Var målmedveten. ”Rom byggdes inte på en dag!”

4. MÅL. Sätt upp delmål och njut av resan för att nå dessa. När du når ditt slutmål så kommer du att vara mogen för nya utmaningar!

5. TÄNK RÄTT. Tänk att du redan är framme vid ditt mål istället för att du är ”på väg” mot ditt mål = Indikerar både för dig själv och andra att du lyckats!

6. FÖRBILDER. Hitta bra förebilder, lär av dem, men imitera inte någon annan. Var dig själv, jobba på din självkänsla = Ger inre trygghet och harmoni.

7. HARMONI – var mån om att du har en harmoni i ditt privatliv som bäddar för att du kan återhämta dig i hemmets vrå när så behövs.

8. MOTGÅNGAR – Du väljer själv hur du ser på de motgångar du möter – Tillåt inte ett nej att hindra din framfart eller optimism. Välkomna istället motgångarna genom att de tvingar dig in på nya vägar – vägar som t.o.m. kan visa sig ge bättre utdelning i slutänden.

9. UTDELNING. Det finns inga genvägar – men när du når framgång med dina insatser är så är det självfallet värt all möda – framför allt när utdelningen består av så mycket mer än enbart finansiella intäkter för utförd prestation!

Läs korta versionen av intervjun

Tack så mycket Siv för att du tog dig tid att svar på mina frågor. Jag är övertygad om att dina tips på Framgång kommer att inspirera många.

Gör som Siv och dela med dig av information, blogginlägg och annat som du tycker är bra. Jag tror verkligen på att vi tillsammans blir starkare. När vi ger från hjärtat utan att förvänta oss något tillbaka så bidrar det till att tillgodose olika behov som i sin tur leder till glädje och lycka.


/Den nakna coachen 🙂Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hela Intervjun med Siv Thuresdotter

 1. Pingback: Månadens bästa |

 2. Christina skriver:

  Det jag har lärt mig genom åren är att delmålen är jätteviktiga och ffa att man ska ”fira” dom när man uppnått dom!! Det är mycket lättare att i så fall kämpa vidare till nästa mål och nästa och nästa…

 3. Ulrika Gabriel skriver:

  Härlig intervju av/med två härligt inspirerande och inte minst Qoola Qvinnor!

 4. Pingback: Qoola Qvinnor |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *