Be om hjälp

I början på 90-talet mådde jag psykiskt väldigt dåligt. Jag var håglös, rädd, hade ångest och isolerade mig. Jag hade alltid klarat mig själv så jag tyckte att det här borde jag väl också klara av på egen hand. Ensam är stark heter det ju och det trodde jag verkligen på.
Ångesten tilltog och jag insåg att jag behövde söka hjälp. Det var svårt att stanna kvar i väntrummet. Tankarna och känslorna kämpade mot varandra. Jag ville bara springa därifrån. Fasiken att det ska vara så svårt att visa sig svag och be om hjälp!
Jag är jätteglad över att valde att stanna kvar och jag fick diagnosen posttraumatisk stress syndrom, ångest och depression. På den tiden fanns inte begreppet utbrändhet så med min diagnos hamnade jag på Södersjukhustes Psyk tillsammans med alla andra svårt sjuka patienter. Jag känner mig ärligt tacksam över att ha den erfarenheten.

Att Be om hjälp är att våga visa sig sårbar. Att våga visa sig svag är att vara stark. Det visar på en inre styrka och ett stort mod.  Att ta emot hjälp är en kärlekshandling både mot den som ger och mot sig själv.

I morgon kommer jag att ge tips på hur man kan göra för att börja be om det man behöver få hjälp med.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Be om hjälp

 1. Stefan wallner skriver:

  En härlig blogg du har. Kolla gärna in min blogg http://www.agentstefan.blogspot.se om du hinner.

 2. Joanna skriver:

  Bra gjort att stanna kvar. Alla vägar man går på ger erfarenheter!
  Kram
  Joanna

 3. Christina skriver:

  Starkt jobbat! Det kan inte varit lätt och tvinga sig kvar i väntrummet! Men bara att man kommit till insikt att man faktiskt behöver hjälp är också ett stort steg. På mitt jobb har vi det så bra så att chefen är väldigt aktiv om det är så att man kommer till henne och ber om hjälp. Hon drar i sin tur en några trådar och vips så har man fått en tid för samtalsterapi eller vad det nu kan vara som behövs. Så bra har vi det på min arbetsplats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *