Gästbloggare Cajsa Rännar: ”Att våga välja framtiden”

Förra fredagen kunde vi läsa första blogginlägget från Cajsa Rännar som handlar om hennes långa och krokiga väg till lycka. Idag kommer fortsättningen och om en vecka kan du läsa del tre. Cajsa och är skribent, utbildare och föreläsare. Läs mer om henne här.

Del två av Cajsa Rännar:

För två år sedan var jag gravid, illamående och rädd. Med mitt första barn hade jag upplevt det stora mörkret, det värsta jag varit med om. Jag var skräckslagen att jag skulle hamna där igen.

En fredagkväll i oktober 2009, på väg mot lyckan.

En klok vän sa ”Historien kan du inte förändra men du väljer hur framtiden ska bli.” Hans ord blev en väckarklocka. Jag var inget offer. Jag kunde påverka hur jag ville uppleva förlossningen och den första tiden med mitt barn.

Jag bestämde mig för att inte möta framtiden med rädsla utan att tro på min egen kraft. Att ta mig an utmaningen och se varje liten glädjande del i den.

Jag skulle vägra fokusera på det jobbiga. Och jag skulle våga prata om hur jag kände det och inte skämmas för något.

Jag tog hjälp av en underbar terapeut där jag fick gråta ur mig hela sorgen och hitta en ny väg till kärleken. Det var hårt jobb, mitt i illamåendet.

Men jag kände på riktigt att jag kan. Jag kan lita på att jag också kan bli en bra och kärleksfull mamma.

När den stora dagen kom för lilleman att möta världen var jag inte längre rädd. Jag var nyfiken, förväntansfull uppriktigt glad att jag fått en andra chans. Jag var på väg mot lyckan.

/Cajsa Rännar

bloglovin

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästbloggare Cajsa Rännar: ”Att våga välja framtiden”

 1. Pingback: Gästbloggare Cajsa Rännar: ”Den stora lyckan – äntligen!” |

 2. Anna Persson skriver:

  Hej!

  Så modig du är!! Tänk om fler mammor hade den styrkan att våga vara öppna med sina känslor istället för att visa upp – i några delar – ett falsarium som inte är till glädje för någon. Jag tror att mångas ”mammalycka” snarare sätter ännu större press på kvinnor ( och män också) – att det sas skulle finnas en mall att hålla sig till och det är ”det rätta”, istället för att se att vi alla är individer med olika behov och önskningar.
  / Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *