Vägen fram är rik!

Här kommer ett gästbloggsinlägg från Marie-Louise (Malou) Thorman som handlar om framgång. Malou är personalvetare, symbolterapeut dröm-och symbolcoach och har bloggen Liv Lust Balans.

Vägen fram är rik!
Så framgång, vad tänker du själv på när du hör ordet framgång? Någon känd person, stora företag, rik och berömd? Ser du dig själv som framgångsrik, kan du själv sätta dig in i att bli framgångsrik? Är det inte så att många gånger finns det ett inbyggt värde i ord? Och värdet i ordet framgång, har jag märkt att människor förknippar med någon annan och inte med sig själv (som jag själv gjorde). Precis som ordet vinnare. Alla andra är vinnare men inte jag. Alla andra har framgång men inte jag.

När jag kommer på mig själv, likväl som andra, med att ha den typ av värderingar försöker jag alltid att hitta andra ingångsvägar till själva begreppet istället för att exempelvis peppa personen (eller mig själv) till att ”visst kan du om du bara vill”. ”Du kan nå framgång precis som alla andra”.

Varför inte ”vägen fram är rik”? För är det inte det som det handlar om egentligen?

Att din väg fram till just ditt mål ska vara rikt, meningsfull och öka din livskvalité? För inte är mål som inte har något värde för dig, något att sträva efter? Det är kanske på ett Varför man ska lägga fokus istället för ett Hur? Varför vill du nå det där målet/visionen?

”If you make meaning, you will probably make money. But if you set out to make money, you will probably not make meaning – and you won’t make money.”
~Guy Kawasaki~

Precis som Guy menar jag att det är människor/företag som har ett inre djupt engagemang och  motivation som är mest framgångsrika. Människor/företag som kan beröra och inspirera. Dessa personer och företag har ju även en tendens att kunna överleva på det som motiverar och engagerar dem som mest. De sysslar helt enkelt med det som är mest meningsfullt för dem och som ökar deras och andras livskvalité.

Så visst kan både du och jag nå framgång. Vad är det som är meningsfullt för dig att uppnå? Rökfri tillvaro? God kondition? Kanske räcker den framgången för dig eller så sätter du nya meningsfulla mål, författare, eget företag eller hundtränare, vars väg är kantad med engagemang och driv. Du blir en framgångsrik person eller om du vill en person som har framgång. Vägen fram är rik!

”Your attitude, not your aptitude, will determine your altitude.”
~Zig Ziglar~

Malou

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vägen fram är rik!

 1. Älskar att få nya infallsvinkel och tankar som utmanar de tankar jag redan har!

  Det är det som fördjupar min kunskap om världen och hur den fungerar och hänger samman och ger mig ett vidare perspektiv!

  Tack för ett inspirerande inlägg!

  Kram Ann@ ღ

 2. Karin Ulfhielm skriver:

  Gillar’t! ”Vägen fram är rik!” Det kan jag verkligen relatera till, och det tar liksom bort den eventuella konkurrens som ”Du är en vinnare” vittnar om. Det kanske inte ligger i mitt intresse att vinna över någon, utan snarare att bara se min väg fram som rik och givande. Tack för bra och tänkvärd blogpost!
  /Karin

  • Malou skriver:

   Tack Karin.
   För mig, i yngre dagar, gjorde bara själva tanken på konkurrens att jag lät bli. Inte så mycket framgång då precis. Som att gå på ett löpband, eller att gunga som någon sa, jag får gjort något men jag kommer ingenstans.
   // Malou

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *