Så håller du kärleken vid liv

Olah och Linda (1999)

I går fick jag en fråga om hur jag och min man gör för att hålla kärleken vid liv efter 13 år tillsammans. Det fick mig att tänka efter. Hur fasiken har vi gjort? Vi pratade lite och kom fram till följande:

 • Vi har roligt ihop och skrattar varje dag.
 • Vi försöker att inte ta varandra för givet.
 • Vi hittar på saker tillsammans men har även ett socialt liv utan varandra.
 • Vi uttrycker våra egna behov och är lyhörda inför den andres behov.
 • Vi pratar om allt utan att censurera känslor.
 • Vi har väldigt flexibla roller i hushållet – inget är skrivet i sten.
 • Vi känner ömsesidig respekt för varandra.
 • Vi hanterar konflikter genom att bara prata om problemet och att ALDRIG gå till personangrepp.

Något som min man har utvecklat genom åren är att han är väldigt bra på att lyssna utan att komma med lösningar på problemen. När jag känner att jag blir hörd  så känner jag mig älskad och respekterad. I vår relation finns det dagligen utrymme för närhet, beröring och tid för skratt. Det finns säkert yttrligare tusen tips på hur man kan hålla kärleken vid liv.

Har du några bra tips på hur man håller kärleken vid liv?
Skriv en rad eller två.

Så här håller man passionen vid liv enligt Sverker Wadstein. Läs artikeln här.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så håller du kärleken vid liv

 1. Tack Annelie för att du delar med dig av hur ni gör för att hålla kärleken vid liv.
  Jag blir varm i hela magen…jättefint det du skriver ”vi har växt ihop men samtidigt lämnat utrymme för personlig tillväxt och utveckling”

  Jag kan leva mig in i att det kändes underbart att få så fin feedback från er dotter. Jag önskar att många fler kunde få uppleva samma sak.

  STOR varm kärlekskram

  Linda

  /Den nakna coachen 🙂

 2. Annelie Hallberg skriver:

  Halloj! Kul att läsa om hur ni hanterar er kärlek.. Jag vet inte hur vi gör men inte allt av vad du skriver och vi har lyckats hålla i hop i 19 år.. Kanske det hade varit lite lättare om vi jobbat som ni men här står vi i alla fall, lyckligare än någonsin. Jag tror på att kämpa och att kämpa tillsammans. Livet har sina upp och nedgångar och det ÄR motvind ibland. Det vi har då är en plattform, stark och trygg, byggd av en ömsesidig kärlek som från grunden är väldigt stark. Ser fram emot 19 nya lyckliga år för det känns som att det blir lite lättare med åren och vi har växt ihop men samtidigt lämnat utrymme för personlig tillväxt och utveckling..

  Den bästa kommentaren jag fått är från vår dotter som tycker vi är bra förebilder för henne, det värmde vill jag lova!

  Ni två är så härliga tillsammans, från det lilla jag sett och du Linda, strålar..en klar stjärna på vår gemensamma himmel!

 3. Tack Marie!

  Vilken härlig feedback. Underbart att höra att du trivs i vårt sällskap…det är ömsesidigt kan jag avslöja 😉

  STOR kram

  /Den nakna coachen 🙂

 4. Marie Söderberg skriver:

  Jag har träffet er som par vid få tillfällen men slagit av er jordnära läggning, ni är coola och basic, ni är Närvarande och precis som du även nämner, ni har ett framgångs recept i ert äktenskap. man trivs i ert sällskap:)
  kram Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *