Bloggbibel

Bloggbibeln

För några veckor sedan mötte jag Jacqueline Kotbauer (Mediababe) för första gången. Jag var inbjuden som gäst till en middag där temat var ”Vilket intryck ger jag” och ”Hur uppfattas jag av andra”. Middagen fungerade som underlag för en tidningsartikel i Kattis & Co som kommer ut 26/1 2011. Mer om intervjun kommer framöver.

Idag fick jag äntligen boken Mediababe som Jacqueline Kotbauer har skrivit. I boken skriver Jacqueline att Framgång handlar om att välja.
Det handlar om att välja ämnen, identifiera vem du vänder dig till och vad du vill erbjuda. Om att hitta en tydlig stil som är din egen.

Själv är jag är extra intresserad av Steg 5 i boken som handlar om bloggande. Bloggbibeln beskriver hur du skapar ett starkt varumärke och en tydlig medieprodukt. Hur du får bloggen att växa och bli mer populär? Vad som krävs för att den skall fortsätta att upplevas som spännande och intressant?

Jacqueline skriver: -Jag har inlett resan. Hänger du på?

Självklart hänger jag på!

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bloggbibel

 1. fitnessjossan skriver:

  Sv: tyvärr så blev det ingen vinst för mig denna gång, men jag hoppas på nästa vecka istället 🙂

  Va roligt att du uppskattade min kommentar, de flesta bloggar idag bryr sig faktiskt inte ens om att skriva tillbaka 🙂

  Eftersom att du är coach och jag kan bara utgå från vad jag själv vill läsa så skulle jag nog helst utav allt vilja läsa mer om hur man tar steget till att faktiskt göra något vettigt av sitt liv. Förstår du hur jag menar? Jag är ganska feg när det gäller att kontakta tex företag när det kommer till samarbeten osv. Jag brukar vara ganska envis av mig, men jag är otroligt rädd för att få ett nej det är mitt problem.

  Mitt mål för 2011 är egentligen 3 enkla saker, 1. Komma iform, 2. Tjäna så mycket pengar jag kan,(helst i den nivån att jag blir ekonimisikt oberoende) 3. Viisa framfötterna och bli den bästa jag.

  * Det som är viktigt för mig när det kommer till lycka och självkänsla är att bränna broar, våga göra sådant som jag inte gjort förut. Som tex jag har visat upp min runda kropp utan tröja i bloggen för att visa att ”såhär ser jag faktiskt ut” och kommentarerna kring det va väldigt positiva. Jag måste utmana mig själv det gör mig lycklig att klara av saker jag aldrig trodde att jag skulle klara. I och med det så ger det en extra självkänsla boost. Träningen är det som gör mig lycklig (och min dotter självklart) och om jag inte tränar eller aktiverar mig så sjunker min självkänsla.

  Oj vilken lång kommentar det blev haha, som en terapisession 🙂

  Kram Fitnessjossan.com

  • Hej Tjej!

   Jag vill gärna skapa en dialog med mina läsare så självklart vill jag svara 🙂

   Det låter som att du har ett enormt mod på vissa plan och att du är rädd på andra sätt.
   Vad är det värsta med att få ett nej? Hur känns det för dig när du får ett nej?

   Jag har precis gjort ett nytt blogginlägg som handlar om hur man på ett lätt och kraftfullt sätt ökar både självkänslan och lyckan i livet.
   Håll till godo.

   http://www.naknacoachen.se/2011/01/10/bli-lyckligare/

   Må bäst!

   Linda

   /Den nakna coachen

 2. Marie Söderberg skriver:

  dettta eju spännande:)..

 3. Fitnessjossan skriver:

  Det var det första kapitlet jag också slängde mig över när boken kom i brevlådan i fredags.
  Det va längesen jag läste en bok som får mig att poppa idé efter idé, jag älskar det!
  Dessutom så har jag nu efter att ha läst igen nästan hela din blogg, fastnat här. Gillar när jag hittar bloggar som inte ligger i kategorin mode och annat fjortistjaffs 🙂 (inte för att det nödvändigt måste sitta ihop, men det finns för mycket såna bloggar)

  Ha en underbar bra start på veckan.

  Vänliga hälsningar Fitnessjossan.com

 4. Linda,
  Jag tror att du kan få denna blogg att stötta din coachverksamhet ännu mer. Har precis skrivit ett långt inlägg om att göra en personligt hållen blogg, som stöttar den mer statiska hemsidan. Det finns de som hemfaller åt att vara synnerligen privata och köra den vanliga tonårsdagboks-bloggen.
  Men det finns rätt många sådana nu och varför skulle jag vilja läsa om någon gör på julafton med familjen om jag har surfat in på en blogg om trädgård eller yoga? Som jag skriver i bloggen – bestäm dig för vad just du skall erbjuda din målgrupp och gör det. Välj och välj bort.

  För din del skulle jag gärna vilja se en ”Nakna coachen tycker: ” som avslutar varje inlägg där du refererar till något du har sett, hört eller läst. Då får du en tydligare koppling till ditt varumärke, som stärks genom detta lilla varuprov som läsaren får.

  Superkul att du läser min bok!! Jag får en kick varje gång någon säger det. Idag fick jag mejl av en tjej, som bestämde sig för att starta sitt andra företag efter att ha läst intervjun med EU-ministern Birgitta Ohlsson och Blondinbella samt första kapitlet. ”Nu vet jag kommer att lyckas” skriver hon. Det känns underbart för mig.

  kram och lycka till
  Jacqueline

 5. Inger Eriksson skriver:

  Bloggeribloggera!! Jag vill blogga mer, jag måst nog hitta på en sidoblogg… Ska klura mer, vet inte vad fokus ska vara. Vad tycker du vore lattjo att jag skrev om? Vilken typ av blogg skulle Du förknippa mig med?
  Kram Och go´natt
  Inger

  • Hej Inger!

   Ska vi träffas och fokusera tillsammans?
   I boken finns många bra frågor att ställa sig och då kan det vara bra att kunna bolla idéer med varandra.

   Vi hörs

   Kram
   Linda

   /Den nakna coachen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *