Börje Ahlstedts knep

Bild från Expressen Nöje

Den senaste tiden har Börje Ahlstedt figurerat i media en hel del. I fredags 14/1 2011 kunde vi läsa om hur han fullständigt tog över programmet Skavlan och betedde sig illa mot programledaren. Det var inget vi tittare fick se eftersom det klipptes bort men Aftonbladet beskriver händelsen.

Under TV-intervjun berättar Börje om sitt extremt dåliga självförtroende och hur han jobbar med att stärka det. Ett knep som han har är att sätta sig ner och skriva positiva meningar där har redan besitter den egenskapen han önskar ha.

I boken ”Från min loge i Dramaten” berättar han om sitt liv. Han var en mobbad portvaktsunge som tidigt upplevde orättvisor med tydliga klass-skillnader i samhället. Många skådespelarkollegor får sig en känga i boken. Börjes kritik flödar och man förstår att han stör sig rätt mycket på andra. Säga vad man vill om Börje men en sak är säker, Börje Ahlstedt lämnar sällan någon oberörd.

Något som jag tydligt ser hos Börje är att hans självförtroende är större än självkänslan. Det som ofta utmärker personer med väldigt låg självkänsla är att de är taskiga mot andra för att de själva ska må något bättre.

Om man vill må bättre på djupet så är det här inget jag rekommenderar. Att vara taskig mot någon annan löser ingenting, ganska självklart eller!? Vill man må bättre så finns det betydligt bättre och trevligare sätt att göra det på.

Nakna coachen tipsar: För att stärka din självkänsla behöver du först bli medveten om och sedan acceptera att du har låg självkänsla sen kan du gå  vidare med att ta ett steg i taget och bygga upp självkänslan igen.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar kring hur du kan bygga upp Din självkänsla.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Börje Ahlstedts knep

 1. mmm..med tanke på hans ålder så har inte direkt använt rätt ”knep” för att stärka sin självkänsla..

 2. Pingback: Tweets that mention Börje Ahlstedts knep | -- Topsy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *