Lycka i tre steg

Lycka i tre steg

Vad gör oss lyckliga? Den frågan ställer sig Hanna Hellquist i SVT:s nya serie Jakten på lyckan. I första programmet möter Hanna en av Sveriges rikaste kvinnor och frågan är -Blir vi verkligen lyckligare av pengar? Vad tror du?

Det absolut bästa tipset för ökad lycka kom från Anonyma klubben som genomför aktioner runt om i landet. Så här fungerar det:

Säg att du tar en fika på ett café och istället för att bara beställa en kopp kaffe till dig själv så köper du två koppar istället och ber den som står i kassan att själv välja ut någon under dagen att ge bort kaffet till. I samband med detta säger man att kaffet redan är betalt med hälsning från Anonyma klubben. Välj själv vad du vill ge bort, det måste inte vara en fika. Det kan lika gärna vara en glass,  en semla, en SL-biljett eller varför inte en trisslott.

Den här övningen fungerar i tre steg. Du blir lyckligare genom att ge en gåva, personen som får din gåva blir lyckligare och den som förmedlar gåvan blir också det.
Tänk vad lite som kan påverka lyckokänslan. Strålande eller hur!?

”Äkta lycka är att göra andra lyckliga” säger ett Hinduiskt ordspråk.

Vad kan du göra för någon annan – med början redan idag?

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lycka i tre steg

 1. Först; vilken snygg och lättläst blogg du har! Lätt att bara surfa runt och läsa dina inlägg om lycka.. detta ständigt aktuella ämne.

  Jag tror man blir lyckligare till en viss nivå pengar (som jag skrivit om här http://www.lukaspsykologen.se/index.php/2011/01/17/vad-innebar-det-att-vara-lycklig-och-hur-blir-man-det-lycka-del-2/ ) Jag har mest läst mig till den slutsatsen, men när jag tänker efter så tycker jag det stämmer rätt bra för mitt eget liv också. När man inte har pengar är det jätteviktigt, men när man har så man klarar sig så förlorar det lite av sin glans – även om man inte skulle gråta floder om man skulle få mer pengar. Det är svårt det där, pengar ger lycka men vilken slag lycka? Och hur hur länge varar den?

  Håller med dig om anonyma klubben också, det var mitt favoritinslag i första delen! Ska bli intressant att se vad Hanna Hellquist hittar på, på tisdag! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *