Världens bästa jobb

Jag har världens bästa jobb! Det är så härligt varje gång mina klienter utvecklas och tar ett steg på väg att nå sina mål. Det känns meningsfullt att kunna bidra genom att vara mig själv. Livet är en ständig förändringsprocess och för att jag ska må så bra som möjligt behöver jag fylla på med ny kunskap och energi.

Jag ser till att utveckla mitt coachande förhållningssätt genom att gå på olika utbildningar, workshops, handledning och inspirerande föreläsningar. I höstas fick jag möjligheten att gå en introduktionskurs i att utveckla mitt ledarskap tillsammans med hästar. Wow, vilken grej!

Jag har aldrig varit en hästtjej och kan räkna gångerna jag suttit på en hästrygg på ena handen. Jag visste inte alls vad jag hade att vänta mig av kursen men jag var nyfiken att ge det en chans.

Sofia BernhardSofia Bernhard HR Consulting tog emot mig med stora famnen ute på Elfviks gård på Lidingö. De andra deltagarna hade alla hästvana men Sofia försäkrade mig om att det var jättebra att jag inte hade det. Hon sa att det var en fördel att vara ”ny” i mötet med hästarna.

Det kändes pirrigt och spännande när kursen satte igång. Vi blev guidade genom olika övningar tillsammans med hästarna som tydligt återspeglade min roll som ledare.

Avslutningsvis gjorde jag en övning tillsammans med hästen Svea. Det var fantastiskt och jag kommer att bära med mig känslan resten av livet.

Med förbundna ögon fick jag möta Svea ute i hagen. Jag hade självklart hjälp av Sofia som höll i tyglarna men Svea var fri att röra sig som hon ville. På varsin sida om mig stod några andra deltagare för att se till att jag var helt trygg i min omgivning.

Mitt jobb var att fokusera på min inre kommunikation med Svea och att uppleva alla andra sinnen som vanligtvis står lite i bakgrunden. Hon var varm, mjuk och stor. Jag tror att hon var lite kittlig och en annan egenskap jag uppfattade var hennes nyfikenhet. Undrar vad hon tänkte om mig när jag stod där med förbundna ögon och kände på henne. 😀 det måste ha sett roligt ut 😉

Svea tröttnade på att stå och bli klappad och hon flyttade på sig för att efter en liten stund komma tillbaka och lukta mig på pannan. Det kändes jättemysigt. Hon buffade mig på pannan några gånger och jag lyfte upp mina händer för att känna på hennes mule. Jag fylldes av tacksamhet och kärlek. Wow, vilken känsla!

Det här var ett jättehärligt sätt att få insikter om hur jag är i förhållande till andra och hur jag är som ledare.

Jag tycker verkligen att jag har det bästa jobbet ever.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Världens bästa jobb

 1. Pingback: Bob Hansson-Vad är lycka? |

 2. Camilla skriver:

  Ja, hästar är balsam för själen. Är du en bra ledare så får du kärlek och respekt tillbaka. Fina, fina vackra djur 🙂 Har två själv 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *