Bryta mönster

Bild lottalosten.com

Innan jag utbildade mig till samtalsterapeut i psykosyntes funderade jag inte så mycket på orsaken bakom mina åsikter, beteenden och handlingar. Jag tyckte det jag tyckte och gjorde det jag gjorde utan att reflektera över det.

Tänk om det du tycker och tänker inte är ditt utan bara ett arv från dina föräldrar?  Hur mycket av dina värderingar är egentligen dina? Jag blev mest förbannad och tyckte att det här resonemanget var puckat men under utbildningens gång föll insikterna på plats.

Jag insåg mer och mer att många av mina åsikter och förhållningssätt kom från min mamma och pappa och snart kunde jag släppa taget om en massa saker som jag hade stört mig på. Blöta disktrasor, hur folk äter och framför allt kunde jag släppa på min förutfattade mening om att folk som går inåt med fötterna är mindre begåvade. Wow, vilken befrielse!  Inget av det här var mitt.

Ibland kan det vara svårt att se sina ärvda mönster och man kan behöva hjälp att identifiera dem för att sen kunna ta nästa steg och bryta dem.

Vilka mönster vill du bryta?

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bryta mönster

 1. Ha ha, jag tyckte det var riktgit roligt med fötterna… 🙂
  Oj vad jag har grejer med mig från min mamma.
  Kram

 2. Hejsan!
  Vi har alla svaret inom oss själva, jag tycker du skall börja läsa min blogg, för att förstår hur allt faller på plats.
  Vänligen Inger Agnar
  http://www.agnar.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *