Livsvinst

Fotograf Karin Oscarsson

Jag mötte Joanna Hagströms för första gången i samband med en intervju som gjordes för tidningen Kattis & Co. Spontant så gillade jag henne från första stund. Jag uppskattar personer som bjuder på sig själva och som utstrålar självtillit. Det blev många skratt under kvällen och där föddes vår vänskap.

Joanna har bloggat i många år och har valt att skriva om sin viktresa från 145,2 kg till 65 kg. En helt makalös framgång på hela 80 kg. När jag frågade henne hur hon vill bli ihågkommen så fick jag till svar: ”Hon som vågade och vann!”

Här följer en intervju med Joanna. Hon är en sann inspiration för många och jag vill gärna att fler får lära känna henne:

Om du blickar tillbaka till tidpunkten då du började blogga, vad var ditt syfte med bloggen?

När jag började blogga var jag i början av min viktresa. Jag kände att jag behövde allt stöd jag kunde få för att lyckas med det ”omöjliga”. Dessutom älskar jag att skriva och det blev ett bra sätt för mig att ventilera allt som hände i och runt omkring mig när jag började omformas. På alla olika plan.

Hur skulle du beskriva dig själv för någon som du möter för första gången?

Som en ganska glad person. Livfull och engagerad.

Hur definierar du Framgång?

Framgång kan vara så mycket och inom så olika områden. Framför allt tycker jag att framgång har ett lika med tecken med att aldrig ge upp. Att fortsätta framåt, kliva upp ur gropen och fortsätta kämpa. Även när det är svårt. Det är DÅ man är framgångsrik. Att vända dåliga och tråkiga erfarenheter till bra kunskaper och använda sig av dessa.

Vilka konkreta råd vill ge till andra som vill förändra sitt liv?

Börja med små steg, ändra på en liten sak som du inte är nöjd med, ett beteende t ex. När man lägger till bra saker i sitt liv en efteren så får de dåliga vanorna helt plötsligt mindre plats… Så stegett är att lägga till. Vidare skulle jag säga att det är viktigt med två V: Våga och Vinn. Samt bestäm dig. Bestäm dig för vad som är viktigt i ditt liv. Kör sedan hårt!

Vad innebär lycka för dig?

Lugn och stilla ro med människor jag älskar runt om kring mig. Men även att se andra människor vara lyckliga – det är fantastiskt – och lycka föder verkligen lycka!

Läs mer om Joanna Hagströms på bloggen Livsvinst.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Livsvinst

 1. Åh vad kul! Jag har tidigare varit inne på bloggen Livsvinst! Vilken kvinna, vilken inspiration!
  Kram Inger

 2. Bara så där spontant: Den här bloggen gillar jag. Har innan jag fick sjukersättning arbetat mycket med människor. Kände när jag läste att det här kan bli som att komma hem
  Återkommer

  • Hej Lisbeth!

   Tack för att du kommenterar och roligt med så härlig feedback.
   Det är tack vare läsare som du som gör att det är extra roligt att blogga.

   Varmt välkommen tillbaka.

   Linda

   /Den nakna coachen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *