Kärlek eller Rädsla

Igår kväll tog jag ett varmt bad som jag brukar göra när jag känner mig lite frusen. Plötsligt hörde jag en duns från lägenheten bredvid och genast förflyttades jag till en händelse som ägde rum för några år sedan.


Jag och min make satt och svarade på intervjufrågor som skulle vara med i en föräldratidning när vi hörde en duns i lägenheten ovanför. Klockan var runt åtta på kvällen men vi fokuserade inte så mycket ljudet utan återgick till våra föräldrafrågor för intervjun.

Barnen sov när det ringde på dörren. Min make öppnade eftersom jag var nybadad och bara hade badrocken på mig. Jag hade precis krupit upp i soffan för att titta på film när det helt plötsligt står en fullt munderad polis i vår hall. Gissa om jag blev förvånad!?

”Hur var det här då?” frågade polisen bistert. ”Vaddå” svarade jag undrande. Jag kände hur hjärtat bankade och jag såg i ögonvrån att min make hade blivit utkommenderad i trapphuset utanför lägenheten.

”Era grannar har ringt och hört ert lägenhetsbråk och blev oroliga och ringde oss. De hörde en duns och att det sedan tystnade” Jag fick knappt fram några ord, jag blev fullständigt chockad. Vilken kontrast, från att svara på intervjufrågor om föräldraskap till att bli anklagad för att ha blivit misshandlad.

Jag kände en obeskrivlig maktlöshet. Polisen verkade inte tro på mig när jag sa att jag inte hade blivit slagen. Jag var helt utelämnad och försvarslös trots att inget hade hänt hemma hos oss. Efter en stund gav han med sig när jag försäkrade honom om att barnen låg och sov och att vi också hade hört en duns.

Innan han gick ut genom dörren så tittade han på mig ordentligt och sa: ”Nej, du ser ju inte ut att vara skadad men är det säkert att ingenting har hänt?”

Jag vet inte hur det är för dig men jag har många gånger under livets gång fått höra att det finns bara två grundlägen att utgå från och som ligger till grund för våra reaktioner. Kärlek eller Rädsla.

Gissa vilken av dessa jag utgick från i mitt möte med polisen?

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kärlek eller Rädsla

 1. Dee Dee skriver:

  Åh jag blir så ledsen när jag hör om sånt här. Jag går på polishögskolan och vi har stora övningar där vi lär oss att hantera våld i nära relationer. Men självklart är det ingen som pratar om de gånger man får fel information och hur det känns att inte bli trodd. Radion ropar att en person är i nöd och så rusar man dit och letar offer och gärningsmän. Jag hoppas att du förstår att de ville väl, men hade kanske kunnat vara lite mjukare i sina frågor. Det är tyvärr alldeles för ofta kvinnor inte vågar prata om det. Man försöker lirka och fråga igen och igen.

  Tycker om din blogg mycket och jag lovar att ta till mig din feedback när jag själv knackar på hos någon i framtiden.

 2. elenor skriver:

  Oj… Vet du, jag hoppas att farbror polis ringde på hos de andra grannarna oxå för att se att ingen annan far illa. Kärlek till polisen som gör sitt jobb!

  • Vi pratade med några av grannarna dagen efter och de hade råkat ut för samma behandling.
   Jag tycker att det är jättebra när polisen gör sitt jobb.

   För mig var det jättejobbigt att de inte trodde på mig när jag försäkrade att jag inte hade blivit slagen.
   Maktlös, rädd och utelämnad är den närmsta beskrivningen jag kan ge.

   All kärlek åt Alla

   /Den nakna coachen 🙂

 3. Ja visst är det så. Kan till och med känna klumpen i halsen som kommer när jag känner rädsla. Mitt i vardagen tur att man slipper leva med misshandel i hemmet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *