Gästbloggaren Gabriella Claesson: ”Finns Lyckan bortom bergen?”

”För mig är lycka att få plantera de första vårblommorna.” säger Gabriella Claesson som är min första gästbloggare. Hon bloggar vanligtvis på sin egen blogg som heter Livskunskapsbloggen. Här följer hennes tankar om Lycka:

Vad är sann lycka?

I en tid då vi har många valmöjligheter här i livet, så är vi kanske mer olyckliga än nånsin. Varför är det så? Vi lever längre än nånsin, vi kan hålla oss friska och har tillgång till trygghet i form av ekonomiskt stöd och vård vid sjukdom och olyckor. Visst, en del av oss har det mer ekonomiskt kämpigt än andra, men i alla fall har majoriteten av västvärlden möjlighet till tak över huvudet, kläder på kroppen och mat i magen.

Väldigt många har även mer än så. Många har tillgångar på banken, mycket kläder i garderoben, många resor i bagaget, barn, hus här och där och flera bilar i garaget. Ändå är vi inte lyckliga. Vi har allt som många fattiga drömmer om. Vi har träffat kärleken, flyttat samman med kärleken och ändå av någon anledning avtar kärleken och vi flyttar ifrån kärleken och söker ny, eller bestämmer oss för att leva själva.Vi har utbildat oss och funnit drömyrket, men ändå är vi inte riktigt lyckliga.

Vi tänker, bara om jag hade det skulle jag nog bli nöjd… Vad är det som finns där, där bortom bergen? Är det landet Lycka som finns? Eller är det med lyckans land precis som med regnbågen, hur länge vi än går mot den, så kommer vi ändå aldrig fram? Vi kan aldrig ta på den. Vi når aldrig skatten vi dess fot.

Men kanske finns lyckan och skatten i att bara åskåda regnbågen! Låta dess mäktighet och vackra färger överväldiga våra sinnen på avstånd.Kanske är det just så vi ska göra med våra liv för att upptäcka lyckan som vi omges utav.

Ta ett steg åt sidan och bara betrakta allt vackert. ”Skönheten sitter i betraktarens ögon” finns det ju ett uttryck som lyder. Och kanske det faktiskt är så att vi kan ändra på upplevelsen av vårt liv, genom att medvetet välja att vara tacksam för det vi har istället för att sörja och längta till allt det som vi inte har? Även om livet känns tungt och eländigt så kanske det går att hitta något litet vackert att vara tacksam för? Kanske om vi fokuserar på detta enda lilla vackra i vårt liv, så kanske känslan av lycka kan infinna sig om bara för en liten stund och snart kanske en ny händelse sker som vi känner tacksamhet för?

”Energi går dit vi fokuserar” säger man enligt österländskt tänkesätt, så om vi fokuserar på att vara tacksammma för det vi redan har, kan känslan av  tacksamhet öka och vi drar till oss fler saker att vara tacksamma för och lyckan växer och helt plötsligt har vi ett berg av tacksamhet mitt i vårt eget liv! Lyckan står aldrig att finna bortom bergen, men har vi en gång funnit lyckan i oss själva, kan vi även ta med oss lyckan bortom bergen.

Gabriella Claesson

Tack så mycket Gabriella för att du ville dela dina reflektioner kring Lycka!

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästbloggaren Gabriella Claesson: ”Finns Lyckan bortom bergen?”

 1. Eva Sabo skriver:

  Tänk om vi kunde transformera allas våra tankar att tänka positiva, vänliga, tacksamma tankar. Då tror jag att världen skulle se annorlunda ut och vi alla skulle hitta lyckan i och med oss själva och med våra medmänniskor. Psykopater skulle bli mindre psykotiska t.ex, demokrati skulle råda överallt. Krig skulle inte existera för alla skulle vi vara trygga i oss själva. Då behöver vi varken ta till elaka ord eller vapen. Detta skall vi lära våra barn se till att de blir trygga individer, så nya fredliga världar kan byggas….
  Utopi….nej…..om några hundra eller tusen år tror jag på att utvecklingen kommer att vara där, om vi inte förintar oss själva innan eller försvinner på annat sätt….
  Det enda som växer ju mer du slösar är kärleken!! kram på er alla Eva Sabo

 2. Vilket tänkvärt inlägg.
  Allt det jag läste vet jag men har nog inte riktigt omsatt i verkligheten
  Ska prova.
  Tacksamhet= Lycka Litet blir stort
  Tack för läsningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *