”Prata mer om mig”

Igår skrev jag om att utmana min inre domare och att ge komplimanger till folk på stan. Kul att så många kände igen sig i de tankegångarna. Men visst är det lättare att ge komplimanger än att ta emot dem!?

Jag jobbar på att bli lite mer som min förbild Baloo i Djungelboken.
Ja, du läste rätt! Björnen Baloo är en livsnjutare, tar dagen som den kommer och vet hur man tar emot positiv feedback.

Minns du slutscenen när man tror att Baloo har dukat under i kampen mot tigern Shere Khan? Då hyllar Bagheera, den svarta pantern, Baloo och lyfter honom till skyarna. Under tiden vaknar Baloo till liv och ligger och lysnar på den härliga feedbacken om vilken fantastisk hjälte han har varit.

När Bagheera har pratat färdigt är Baloo klarvaken. Han överraskar alla med att fortfarande vara vid liv när man hör honom säga: ”Näää, sluta inte Baggie, prata mer om mig!”

Hur bra är du på att ta emot komplimanger? Jag fortsätter att öva och tycker att jag har kommit en bra bit på väg men jag är inte riktigt lika bra som Baloo ännu.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till ”Prata mer om mig”

 1. Huvudet rätt på spiken
  Är det Jantelagen som styr fortfarande?

 2. Jag känner att jag har blivit mycket bättre på att ta emot positiv feedback!
  Ibland kan jag säga tack och verkligen känna det inom mig men ibland försöker jag bortförklara och säger ”jamen det är väl ingenting med det!”
  Jag försöker jobba på det jämt och ständigt! Det är jättesvårt!!

  • Härligt att du blir bättre och bättre!
   Hur bra vill du bli på att ta emot komplimanger? Har du någon förebild som tar emot komplimanger på ett bra sätt?

   Övning ger färdighet 🙂

   STOR kraam
   Linda

   /Den nakna coachen 🙂

 3. Maria Pollard skriver:

  Hej Linda! Precis vad jag skrev om på min vägg i fredags morse! På engelska eftersom jag bor i USA. Jag tycker att jag är bra på att både ta och ge komplimanger. Man säger tack o ler, helt enkelt! 🙂 Här är min Facebook note från i fredags: ”Do you know how to take/accept a compliment? It makes my heart tender when someone I praise doesn’t quite know how to respond. All of a sudden the floor is very interesting. Words seem hard to find. I understand the struggle inside that person. So please know that when you receive a compliment, you’re worthy of it! Smile and say ”thank you”. Look at the person who praises you, not the floor 🙂 Before you know it, your brain will accept the compliment as truth and you couldn’t feel any better. Trust me, I know. So next time, do a dare and accept it! You’ll love it.”

 4. Sara skriver:

  Jag håller med, det är svårare. Jag tror det beror på att det inte är/känns ok att framhålla sig själv och sina färdigheter. Jag brukar tänka på att bara ta emot komplimangen och säga tack utan att säga emot på något sätt. Sen måste jag bara öva på att suga åt mig den och härbärgera den inombords också.

 5. Margaretha Grönqvist skriver:

  Beror väl lite på dagsformen hur bra jag är på att ta emot komplimanger, MEN jag har blivit himla bra på att oavsett hur jag själv har det ge bort det där lilla extra ordet eller leendet. Kanske är Baloo just så där bra eftersom han är livskompis med glädjen.

 6. Bra förebild!
  Jag är riktigt bra på att ta komplimanger. Reagerar dock ibland när jag hör att jag börjar förklara mig när jag får en, vet inte riktigt när eller varför men ibland.. Typ, Åh tack ja jag köpte den på REA, jag behövde verkligen en blå, inte för att… bla bla. Helt ointressant information! Vi får ge mer komplimanger så vi har mer att öva på helt enkelt!
  //Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *