Gästbloggare Charlotte Rudenstam ”Framgång kommer inifrån.”

Charlotte Rudenstam är författare, workshopledare, kroppsterapeut, sexsibilitycoach och bloggare – kort sagt en inspiratör för alla dem som vill våga vara sig själva lite mer, som vill komma i kontakt med sin kraft och sin inre gudinna.

Hon älskar att bidra till att människor växer och se hur självkänsla och livslust gror, medan skam och begränsningar minskar. Just nu är feminint helande extra viktigt och hon leder kvinnocirklar, bloggar dagligen och föreläser om vikten av lust, sex och passion i livet.

Snart kommer hennes bok Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft ut i ny upplaga.
Läs mer om Charlottes Workshops

Jag tror att framgång kommer inifrån. Genom att vara jag, helt och hållet, så når jag ut och berör världen. För tio år sedan hade jag absolut inte skrivit de orden. Jag var livrädd för mig själv, mitt inre, min livskraft, min glöd. I dag ser jag det som mina främsta framgångsverktyg. Och jag kan lova att det har varit en rejäl berg- och dalbana att komma hit.

Tänk dig en blyg viol. En som rodnade bara någon drog en fräckis. I dag pratar jag jämt och ständigt om lust, passion, sexualitet och sjysta relationer. Jag kan säga fitta (och vara stolt över att jag har en) utan att rodna.

Men hur kom jag hit? Jag hade levt ett bra liv, åtminstone ytligt sett. Jag var en lyckad människa. Men jag var ihålig. Tom inuti. Jag spelade den person som jag trodde att andra ville ha. Och när Ola Feurst, professor i företagsekonomi sa till mig: Var dig själv, så insåg jag att jag inte hade en susning om vem jag var. Jag hade velat vara lyckad och hade spelat den rollen väldigt bra.

Så jag började leta. Lite grand som i Paolo Coelhos Alkemisten. När jag vandrat över stock och över sten insåg jag till slut att skatten finns inom mig. Att det är jag som är grejen. Att jag genom att följa mitt inre, min lust, min passion, min livskraft, så kommer jag att både känna mig lycklig – och blir framgångsrik.

Så journalisten och författaren (och mamman) Charlotte utbildade sig till kroppsterapeut och sexsibilitycoach. Och började inse att jag faktiskt gillar mig själv. Jag bestämde mig för att berätta om det som engagerar mig. Vara sann. Leva mitt budskap. Så jag gav äntligen ut boken ”Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Jag startade bloggen lustochliv.blogspot.com, jag började föreläsa om sex, lust och relationer. Tillsammans med älskade maken Alexander började jag ordna workshoppar på temat Ingen skam i kroppen.

Och jag bestämde mig för att gå företagsutvecklingsprogram för kvinnor och i dem presentera mig som kvinnan och företagaren som satsar på lust och passion i livet.

Det var till en början skakigt att göra det. Riktigt riktigt läskigt faktiskt. Vad skulle de andra säga om en kvinna som skriver och talar om lust och relationer. Som utstrålar passion? Skulle jag skrämma dem? Skulle jag börja skämmas över det som verkligen är jag? Skulle jag ställas i skamvrån?

Jag struntade i alla farhågor. Jag kastade mig ut. Jag valde kärlek istället för rädsla. Och gissa vad som hände: Jag fick så mycket kärlek tillbaka. Jag har fått en riktig fanklubb. Människor som verkligen gillar den jag är, min blogg och mina böcker. Och långsamt långsamt börjar det också klirra i kassan.

Så jag är helt övertygad om att du också kan göra det. Leva din passion. Leva din lust. Vad den än är.

Namaste!

Charlotte

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästbloggare Charlotte Rudenstam ”Framgång kommer inifrån.”

 1. Sara, du kan ju börja med att andas medvetet någon minut åt gången. Då blir du mer närvarande… och det är ett bra första steg mot lust och passion. Har du lust och passion i livet är det mycket annat som blir roligare på kuppen.
  Lycka till!

 2. Sara skriver:

  Bra skrivet. För mig jobbar jag mest med att vardagen ska fungera, att jag ska hinna göra en bråkdel av det jag vill. Vad min lust och passion anbelangar så ser jag nog inte den för alla träden. Något som tål att funderas över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *