Gästbloggare Margaretha Grönqvist: ”Krokben för oss själva”

Margaretha Grönqvist är folkhälsovetare, certifierad coach och driver Malmölivscoaching. Hon har under många år föreläst och gett kurser i livsttilsförändringar. Margaretha säger: ”Att som coach få följa mina klienter på deras väg mot det liv de vill skapa är en fantastisk glädjekälla.”

Livet i dagens värld rör sig i en så snabb takt, att det ibland är lätt att fångas i en kapplöpning föratt lyckas uppnå det ”perfekta” livet, karriärframgångar, semesterresor, gudomliga barn, kärleksfulla relationer osv.

Att leva harmoniskt är inte alltid detsamma som att leva det ”perfekta” livet. För vad som är det ”perfekta” skiljer sig ju åt beroende på vem det är som beskriver. För att kunna leva vårt liv i lycklig harmoni behöver vi ta oss tid för attbara vara och reflektera över hur vi vill prioritera och vem vi vill vara.

Hur ofta sätter vi inte krokben för oss själv genom att jämföra oss med andra eller genom att älta det förflutna? Plussar vi sedan på med orostankar inför framtiden sitter vi riktigt fast i fällan. Vi begränsar vårt flow, vår lycka eller vad vi nu vill kalla det.

Ett tricks för att hitta oss själv mitt i alla måsten och borde, är att boka in tid för sig själv i kalendern och inte låta något prioritera bort den tiden.

Övning:
Sätt dig någonstans som du tycker om att vara, helst någonstans du säkert vet att du kommer att vara ostörd. Andas djupt några gånger, känn efter hur den känns. Slut ögonen och avstå från förväntningar för hur din stund ska utveckla sig. Sitt så  och låt din andning lugnt och stilla komma till ro. Låt dina tankar komma som de vill, säg hej och låt dem sväva vidare på sin färd.

Det krävs träning och prioritering men vi kan alla uppleva livet som är vårt liv och bestämma vad som får lov att varaviktigt i det. Det är lättare att nå det vi verkligen vill än att nå det vi tror att vi vill nå.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *