Gästbloggare Cajsa Rännar: ”Den stora lyckan – äntligen!”

Fredagen den 1/4 2011 kunde vi läsa det andra blogginlägget från Cajsa Rännar som handlar om hennes långa och krokiga väg till lycka. Idag kommer sista delen. Cajsa och är skribent, utbildare och föreläsare. Läs mer om henne här.

Del tre av Cajsa Rännar:

Plötsligt händer det. Den stora lyckan slår till. Mitt första barn kom till världen mitt i förvirring, förnekelse och oro. Vägen till kärlek och lycka var lång och krokig och det var mina egna förväntningar och blockeringar som stod i vägen.

När mitt andra barn kom hade livet förändrats. Jag hade förändrats. Nu var jag redo och hjärtat öppet för det magiska i att möta ett helt nytt litet liv. Han hade inte ens landat i min famn innan jag visste. Det här skulle bli annorlunda.

Våra första månader blev tuffa. Lite sömn och många mil med vagnen. Han följde helt i sin systers tjorviga fotspår. Men mitt fokus var den här gången ett annat.

Dubbel lycka. Äntligen.

Jag såg inte bara mötena jag inte kunde gå på, inte bara mamma-luncherna jag inte kunde följa med på, såg inte allt jag inte hann göra hemma.

Istället valde jag att uppskatta att man kan äta semla även när bebisen är vaken. Jag såg till att bjuda hem vännerna till en miljö som funkade även för en arg liten bebis. Och jag vågade säga ”det hade varit roligt men det fungerar inte för oss”. Visst fanns mörka stunder och visst föll en hel del tårar, mest av trötthet. Men jag aktade mig noga för att jämföra mitt barn och mitt liv med andras.

Jag höll mig borta från handböcker och goda råd. Istället såg jag till att njuta av det lilla och aktivt fokusera på sådant som fick mig att må bra. Och lita på min egen kraft, att jag kunde göra sunda val för mig och mina barn. Det har jag aldrig ångrat. Det var min väg till lycka. Den största av dem alla.

/Cajsa Rännar

Dela med dig!
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *