Minst lycklig vid 46 år!

Mads Mikkelsen - en lycklig 46-åring?

Människan minst lycklig vid 46 år står det i en artikel som tidskriften The Economist presenterade för ett tag sedan. Det bästa med denna nyhet är att det blir bättre ju äldre vi blir. Vi blir mindre benägna att oroa oss och vårt välbefinnande ökar. Läs artikeln i DN.

Jag kan hålla med om att jag faktiskt har blivit lyckligare ju äldre jag har blivit men det beror inte på åldern i sig utan på de lyckostrategier jag tillämpar. Genom olika svårigheter i livet har jag lärt mig att uppskatta det jag har. Jag njuter som om det vore min sista dag och jag gläds åt att sätta upp nya mål. Att kombinera olika sätt som påverkar lyckan gör att det tar längre tid att vänja sig vid lyckan och då varar den längre.

Lycka kan beskrivas som en känsla av välbehag, av att må mycket bra. Lycka ska inte förväxlas med framgång eller rikedom eftersom framgångsrika människor kan vara olyckliga.

Termen har anor i det gamla Bondsverige där man talade om boskapslycka, smörlycka, fiskelycka och jaktlycka.

I flera länder mäts befolkningens självskattade lycka i ett så kallat lyckoindex. I höstas lade Miljöpartiet fram en motion om ökad lycka som politiskt mål. Där föreslogs en utveckling av svensk lyckoforskning och en utredning om hur lyckan i samhället ska kunna mätas regelbundet.

Källa: NE, Sveriges riksdag och lyckobloggen.se (TT)

 

 

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Minst lycklig vid 46 år!

 1. Lisbeth skriver:

  Är det då man börjar vänta på den sk: 50 års krisen. Vart är den? Den kom inte.
  Ligger mycket i det här.
  Uti från min erfarenhet så stämmer det. Det som hände mig var att ordet lycka fick en annan dimension. Det jag sörjde var att jag inte kommit dit jag drömt om i karriären och privat livet. Det blev inte som jag tänkt mig.
  När jag sörjt klart kom acceptansen och det till ett mycket enklare liv. Kan tänka att pensionärer kan finna sin lycka efter man varit olycklig klart. Allt tar sin tid. Längre för en del
  Kram o ha en bra dag

  • Tack för att du delar med dig av dina kloka tankar. Jag tror att utveckling och växande går rakt igenom våra känslor. När vi accepterar känslan så finns det utrymme för förändring och transformation av det som varit.
   Jag tror precis som du att ”Allt tar sin tid!”

   Kram

   Må bäst!

   /Linda

 2. Bra där! Fint inspel om lyckoforskning och annat. Med lyckostrategierna igång på ett sätt som känns genomtänkt och personligt kan varje nytt år vara ett bra år. Mattias

 3. Framgångsbyrån STHLM skriver:

  Jag blir lycklig av att se Mads Mickelsen 46 år! 🙂
  Kram Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *