Meningen med livet?

Igår när jag var på AfterWork  på Fotografiska i Stockholm så hölls ett kort seminarie som inleddes med en fråga: -Har du någonsin suttit på din arbetsplats och undrat; är det här allt?!

Jag gillade verkligen upplägget och lät mig inspireras av Maria Johansson Klockar som sa upp sig från sitt bankjobb och flyttade ner till Kenya för att starta upp en verksamhet som gick i linje med hennes drömmar. Vad tror du att du skulle bli lycklig av att göra? Vad drömmer du om innerst inne?

För egen del har jag svaret klart för mig. Jag tycker att jag redan har världens bästa jobb. Min främsta uppgift är att hjälpa till när ekorrhjulet snurrar för fort eller meningen med livet tycks ha försvunnit. När jag får frågan vad det är jag jobbar med brukar jag svara att jag hjälper människor att bli lyckligare, får ökad självkänsla och nå framgång.

För mig handlar lycka om att känna meningsfullhet, att möta nya utmaningar och utvecklas, att sätta upp nya mål och att känna välbefinnande. Jag blir lyckligare av att njuta en stund nere vid vattnet och bara vara.

Så ta en stund och lita på din inre känsla. Vad längtar du efter? Vilka talanger har du som är naturliga för dig och som skulle göra att du fullt kommer till din rätt. Vad är det du är ämnad att göra här i livet? Vad är det som hindrar dig från att leva din dröm?

Här är ett reportage med Viktoria Tolstoy som lyssnar väldigt mycket på sin känsla.

Må bäst!

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Meningen med livet?

 1. hej!
  jag vet precis vad jag vill… 🙂
  blogga och tjäna pengar på det.
  är otroligt skicklig på att göra inlägg med foton och gör minst tre om dagen.
  måste nästan bromsa mig.
  men – hur kan man få sin blogg lukrativ?
  vad krävs för att tjäna pengar.
  jag vet vad jag vill!
  hoppa av resorna till och från jobb – bara vara hemma, fota, skriva, klura ut smarta inlägg. jag har talang för skrivandet – det påstår ett flertal 🙂
  tack på förhand och tacksam för svar/reflektion ♥
  jeanette sandelin, ed.

 2. Helen Lundberg skriver:

  Hej Linda,
  Jag blir så otroligt inspirerad av att läsa om människor som lyssnat på sitt inre, tagit tag i sina drömmar och gjort dem till verklighet. Vi behöver påminnas om alla möjligheter som finns och att det handlar om att våga och sen bestämma sig. Man växer så otroligt som människa då man tagit tag i en tanke eller dröm och sen fått se den bli verklighet.

  Jag styr själv mot mina drömmar och mål. Ibland får jag samla kraft för att inte släppa taget och ibland får jag ett fantastiskt flow. Det är ju en utmaning att hantera livets alla växlar.

  Helen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *