Dra i bromsen

Ikväll skulle jag egentligen vara på mingel i Kungsträdgården på Shenet. Romanaktuella Carolina Gynning var på plats för att puffa för sin bok Laura men redan på eftermiddagen kände jag att jag behövde dra ner på tempot lite.

Jag har lärt mig att känna igen de små och subtila signalerna och vet när det är dax att dra i handbromsen. Det har tagit många år att lära sig men det är guld värt att kunna stanna upp och ladda batterierna innan de är helt slutkörda.

Det hade ju varit jättekul att kunna presentera bilder från kvällen och eventuellt också lotta ut en bok av någon av kvällens talare men jag valde min hälsa framför ett roligt evenemang. Tack vare att jag tog mina signaler på allvar så kan jag snabbt komma tillbaka till min fulla kraft igen.

Vilka signaler blir du medveten om när du behöver ta det lugnare?
Må bäst!

/Den nakna coachen 🙂

 

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Dra i bromsen

 1. Lena Evald skriver:

  Skönt att läsa att du har lärt dig lyssna på ditt inre. Jag är oxå samtalsterapeut och NLP-coach. Ramlade på din blogg o fick se att vi avslutar på liknande sätt, hihi. Jag har dock fått en riktig utmaning. Jag har drabbats av en aggressiv cancer, som jag kallar för Alien. Läs gärna om mitt sätt att utmana den djävulen. Han ska veta att han har hamnat i fel kropp.
  Ha det gott.
  Ps. Hoppas det är ok, att jag lägger till dig, som mina tips på bra bloggar jag läser.

 2. Christina skriver:

  Jympan är en jättebra avkoppling för mig! Eller träning överhuvudtaget! Men ibland behöver jag bara vara. Då försöker jag ta en semesterdag och inte göra nåt alls

 3. elenor skriver:

  En kväll med bad och gott te är väl en jättebra kväll! Sådana kvällar tar jag emellanåt, just när kroppen säger mej att jag måste göra det. Då sätter jag på min favvocd med Joze Feliziano.
  Ta hand om dej Linda<3 och ha en bra fortsatt vecka!
  Gynning finns ju kvar!
  Kram!

  • Tack för omtanken!

   Skönt att du vet vad som fungerar för dig! Musik är verkligen superbra att ta till i olika situationer. Det finns nog inget som kan påverka en så snabbt som en bra låt eller en dålig låt för den delen 😉

   Ja Gynning finns kvar…och dessutom fick jag höra att hon inte heller var där ikväll. Sånt som händer.

   Detsamma, hoppas att du får en härlig vecka då också.

   Kram
   Linda

 4. Linda, jag har också gått in i väggen två gånger. Och nu har jag lärt mig vikten av att lyssna på kroppen. Ihopbitna käkar eller svårighet att fokusera och en känsla av förvirring är mina signaler. Då bryter jag och vilar.
  Det är så skönt att läsa att du lyssnar till din kropp och tar dom där nödvändiga pauserna. Det är modigt att välja sig själv i första hand.

  You rock girl!

  Sv: Min deadline är när alla har skickat in svaren så det är ingen panik. Ta det när det känns inspirerande och bra.
  Kram, C

  • Rocktjejen… haahaaaa… 😉 Snarare Princetjejen 😀

   Skönt att ha koll på sina signaler eller hur!? Känner igen mig i det du beskriver.
   Jag stressar inte…fyller på texterna lite i taget…skönt att slippa stressa 🙂

   Kraam

   Linda

 5. Skönt att höra! Synd du missa´t. Signalerna är många. Nacke o axlar, rygg – när de gör ont drar jag ner på tempot, pausar på spikmattan, bokar massage. Men värst är när jag kommer upp i hög andning, det liksom vibrerar inombords… Usch. Vi behöver ta hand om oss 🙂
  Kram till Dig!!

  • Ingen större fara att jag missade det…det går fler tåg…nöjd med att vara hemma, Ta ett bad och dricka tea och bara vara.

   Låter som att du har full koll på vad kroppen säger.
   Den där känslan av att kroppen vibrerar kan jag känna igen…inge roligt 🙁

   Bra att vi tar hand om oss 🙂

   Kraam

   /Linda

 6. Sara skriver:

  Usch då, det låter inte roligt… Där vill jag ju inte hamna heller. Vet att jag behöver lyssna mer på mig själv, lära mig uppfatta kroppens varningssignaler. Det blir till att öva upp mig helt enkelt, för man vet ju aldrig hur nära den där väggen är när man springer runt i blindo av all stress.

 7. Sara skriver:

  Oj, jag är mycket dålig på att lyssna på min kropps signaler om att ta det lugnare. Borde kanske gå på kurs hos dig? ;P

  • Jag tror att det tar ett tag innan man lär sig förstå dem. Självklart går det att öva upp om man vill 🙂
   För egen del så har jag gått in i väggen rejält två gånger och det vill jag ALDRIG uppleva igen…så därav den extra lyhördheten.

   kram
   Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *