Jag får det inte att gå ihop!!!

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och barnen gläds åt den långa ledigheten. För mig som är småföretagare och entreprenör har sommarlovet alltid inneburit ett pusslande. Jag älskar mitt jobb och jag älskar mina ungar men det är en omöjlighet att få ihop 10 veckors semester.

Barnen behöver få sommarlov men vi ska komma ihåg att längden på lovet anpassades för att barn en gång i tiden behövde hjälpa till hemma på bondgården. Så ser det ju inte ut längre. Är det inte dax att ändra på sommarledigheten och anpassa det efter hur vi lever idag?

Som barn älskade jag att vara på kollo på somrarna. Med alla bus och aktiviteter. Jag spenderade också mycket tid hos min farmor och farfar men dessvärre har vi inte de möjligheterna för våra ungar. Jag får det inte att gå ihop!!! Hur löser du allt praktiskt med jobb och barn på sommaren?

Jag tar tacksamt emot tips på hur du framgångsrikt planerar sommaren!
Må bäst!

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag får det inte att gå ihop!!!

 1. Mia skriver:

  Allt går att ordna. Bra skrivet av Ulrika. Vi gjorde likadant när barnen var små. De var ledig ca 7 veckor. Vi delade upp vår ledighet mellan oss. 1 vecka tillsammans alla 4. Sedan hade de ledigt med någon av oss. Vi har aldrig haft mor eller far föräldrar som avlastning. Men kollo har bägge varit på & fritids på sommaren har varit roligt för dem den tid vi har nyttjat det.

  Lycka till Linda med ditt pussel Kram Mia

 2. Ulrika Gabriel skriver:

  Nu vet jag inte hur gamla dina barn är Linda. Jag har själv tre barn i åldrarna 8, 10 och 12 år. Min 12-åriga flicka reder sig själv, min 10-åriga son har Downs syndrom och behöver omsorg och min yngsta flicka som är 8 behöver också tas om hand. Och precis som du är jag egenföretagare och entreprenör med allt vad det innebär.
  Mina två yngsta barn får gå på fritids under sommarlovet när jag jobbar. När de var mindre var det dagis. Jag och min man har fyra veckor semester var som vi lägger lite omlott. Det innebär att barnen får vara hemma 5 eller 6 veckor på sommarlovet.
  Jag är själv fritidspedagog och har arbetat ett antal somrar på fritids. Det brukar vara en härlig verksamhet då eftersom man har mer tid med barnen och kan göra lite andra och roligare aktiviteter tillsammans.
  Frågan är om det är du, Linda, som vill ge dina barn ett sådant sommarlov som du själv hade? 10 veckor av oändlig ledighet. Så hade jag det och har själv brottats med tanken på att mina barn också ska få ha det så. Men min familjs förutsättningar ser helt annorlunda ut än när jag var liten. Min mamma var hemmafru exempelvis.
  Hela samhället ser annorlunda ut och alla kan som du skriver inte förlita sig på far- och morföräldrar under lovet.
  Jag skulle vilja påstå att de flesta barnen har det alldeles utmärkt på dagis och fritids några veckor under lovet. Sedan har ju vi som egenföretagare möjlighet att styra över våra dagar mer eller mindre. Dagarna kanske inte behöver bli så långa?
  För en sak är säkert dina, liksom mina barn vill ha en mamma som känner att hon har tid med barnen när de väl är hemma. Eller hur ;-).
  När du mår bra, så mår dina barn bra.
  Hoppas att du får fler och kanske lite mer kreativa tips!

  Ha en underbar helg! Kram från Ulrika

 3. Aha, men du får väl sätta barnen i annat arbete hemma då. 🙂
  Hoppas du får en massa smarta tips. Jag har dessvärre ingen aning, fullt sjå med mig själv ju.
  Kram Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *