Maktlös

Hur skulle det vara för dig att leva ett liv som var öppet för ”alla” att tycka någonting om? Att inte kunna göra någonting utan att det hamnar på löpsedlarna! Att vara maktlös och inte kunna försvara dig när mediadrevet går? Jag gissar att det nog skulle kunna knäcka vem som helst trots att självkänslan är på topp!

Att bli misstrodd och smutskastad  brukar oftast påverka ens föreställning om att inte duga och att vara mindre värd. Jag vet av egen erfarenhet att självkänslan kan få sig en törn när ”alla” är emot en. Då är det skönt att omge sig med vänner och familj som tror på en och som har förmåga till villkorslös kärlek. Skönt att ha en axel att få gråta ut mot och att ha någon som lyssnar när ilskan och frustrationen behöver komma fram.

Mitt värde som människa hänger inte ihop med den kritik jag felaktigt bemöts med och det hänger inte ihop med det jag presterar. Utmaningen för de flesta består oftast i att inse att egenvärdet inte står i relation till hur bra eller dåligt det går på jobbet.

I mitt jobb som terapeut och coach hjälper jag dig att hitta strategier som gör att du kan hantera jobbiga situationer på ett bättre sätt. Du får konkreta övningar som gör att du bygger din självkänsla så du blir bättre rustad både för medgångar och motgångar.

Någon som också vet hur man gör för att bygga upp sin självkärlek är Ulrika Gabriel, coach och inspiratör.  Idag bloggar hon om hur viktigt det är att visa sig själv omtanke och vilka fördelar det ger.

Min omtanke skickar jag till Ola Lindholm och Kung Carl XVI Gustaf. Jag hoppas att ni förstår ert egenvärde och kan stå stadigt i er själva nu när det blåser.

Läs tidigare blogginlägg om Ola.

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Maktlös

 1. hilda skriver:

  sv: det är jätte mysigt.. dock var min säng jävligt hård så det var lite jobbigt!

 2. elenor skriver:

  Ja Linda, Jag håller verkligen med dej! Det du skriver är så sant och jag hoppas att de allra flesta människor här i landet sänder många varma tankar till både Ola och Kungen. Och även till alla andra som utsätts för liknande saker, kändisar eller ej, det är lika illa vem som än blir utsatt.

 3. Lisbeth skriver:

  Gillade det du skrev. Samtidigt som jag är arg på de som för drevet så tycker jag synd om dom.
  Kan inte förstå hur man kan somna gott, älska sina nära eller visa sig ute.
  Vilket skal dessa människor måste ha runt sig. Ingen mänsklig varelse kan leva med det ett helt liv. jag mår illa när jag tänker på dig. Härligt att det finns människor som du som jobbar med att stärka människor som behöver det. En annan fråga är dock: Får du möjlighet att hjälpa de som mest behöver det?
  Kram

 4. Mia skriver:

  Om man inte älskar sig själv, Hur skall man kunna älska någon annan?? När livshjulet snurrar så fort för alla är det en nödvändighet att ”gulla” med sig själv.. Och som Cecilia skriver skilja på sak och person…

  Stor kram från mig till dig…..

 5. hilda skriver:

  sv: njuta är livet :d

 6. Ja självkärleken är underskattad. Idag har jag bara pysslat om mig. Och utan röst lyckats få hjälp med både att ringa återbud till uppdrag och klienter imorgon samt handla honung och glass! 🙂 Familj och omtanke om mig själv gjorde det möjligt.
  Kram till Dig Linda och alla andra som behöver en,
  Inger

 7. Jättebra skrivet! Konsten är att skilja på sak och person.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *