Semester – varför det?

2007 blev jag intervjuad för en artikel i tidningen Metro där jag svarade på frågor om semesterstress och hur du gör för att njuta fullt ut av semestern. Vilka förväntningar har du på din semester i år?

Hur hanterar du stressen, kraven och den eventuella besvikelsen om det inte blir som du hade tänkt dig? Inger Eriksson på Framgångsbyrån STHLM gav igår väldigt bra tips hur man kan göra så man slipper bli besviken.

En av de första arbetstidsregleringarna i Sverige är tjänstehjonsstadgan från 1723. Den sa att arbetstiden skulle vara från fyra på morgonen till nio på kvällen med tre avbrott för mat. Under 1900-talet har vi fått längre och längre semestrar. År 1938 lagstadgades två veckors semester i Sverige, år 1951 ökade den till tre veckor och 1963 till fyra veckor. Sedan 1978 gäller fem veckors lagstadgad semester.

Hör gärna av dig om du har några konkreta tips på hur man klarar av att hantera sina förväntningar och semesterstressen.

/Den nakna coachen 🙂

 

Källa: Forskning och Framsteg

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Semester – varför det?

 1. Mia skriver:

  Försök att bara vara. För vem vill man göra, Är det en tro att barnen vill ha massor av aktiviteter? Eller är det att känna sig som en mindre bra förälder?? Jag tror att barnen som har längre dagar i regel än vi vuxna som jobbar behöver ett riktigt lugn.. Ordet semester betyder roligt för allt… Vad är roligt?

  Tjing a ling…Mia

 2. Jenny Sjöberg skriver:

  Jag fick Rapsodine-vinsten med posten idag. Tack, tack. Mamma ska få de fina produkterna när vi träffas ikväll. Trevlig helg!

 3. Viktigt är att inte ha för höga förväntningar på semestern, att inte starta stora tidskrävande renoveringsprojekt och att ha mer tid obokad än bokad.

  Ha en härlig dag!

 4. Du vet ju redan hur jag vill hantera förväntningarna. och för egen del har jag Aldrig haft semesterstress! Jag inser att jag är lyckligt lottad! 🙂
  Kram och tack för att du tipsar dina läsare om tipsen!
  Inger

 5. Lisbeth skriver:

  Tack för länken till Inger Erikssons tips. Nu förstår jag bättre varför vissa somrar har blivit en katastrof. Bättre tips än de hon ger kan jag inte komma på
  Kram på dig

  • Framgång STHLM skriver:

   Härligt att höra att tipsen kommer till användning!
   Lisbeth, prova mitt tidigare inlägg om förväntningar också.
   Önskar Dig en superskön semester 🙂
   //Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *