Stolt som en örn

Målning av Karl Mårtens

Häromdagen kom min 11-åriga dotter hem från skolan och var jätteledsen och upprörd. Hon hade varit på en ”lära-känna-dag” hos högstadiet i skolan där de skulle göra en massa olika samarbetsövningar som de flesta gick ut på förnedring.

Hon ville inte vara med eftersom det inte kändes bra och lyckades stå emot sina kompisars sura kommentarer som tyckte att hon förstörde genom att inte vara med. Snacka om självkänsla 🙂

Jag är världens stoltaste mamma!!!
Att kunna stå emot grupptrycket och stå upp för din egen vilja genom att säga nej är ju helt fantastiskt. Jag blir berörd ända in. Klart att det var jobbigt för henne och ju mer vi pratar om det så växer hon av sitt beslut om att ta sig själv på allvar. Jag tror att även hon känner sig stolt över sin bedrift.

Vågar du stå upp för din egen vilja?

/Den nakna coachen 🙂

 

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Stolt som en örn

 1. Sv: Vilken härlig middag! Sugen jag blir!

  Ha en härlig dag, RockBabe!

 2. Elisabeth skriver:

  Tur för din dotter att hon har en mamma som du som bejakar detta. Att gå emot strömmen kräver civilkurage och är inte lätt när man är barn. Det svåra är ofta ,märker jag ,när jag träffar mina tonåringar i skolan, är att som ung fortsätta stå upp för sig själv som individ.Speciellt inte i en tid när man som tonåring söker sin identitet. Det är så mycket som prackas på våra ungdomar vad gäller ideal och utseendefixering. I de sköra tonåren ansätts självkänslan som värst.Här har vi som vuxna verkligen en viktig uppgift.
  Varm kram.

 3. Pingback: Fler personliga tankar kring livstakt och rikedom « Punctum saliens

 4. Siw Lövkvist skriver:

  Klok dotter! Men min fråga är: vad är det för skola som tillåter sådana aktiviteter på en ”lära känna dag”?!? Byt skola!

  • Ja visst är hon klok Siw!

   Det är inte skolan som ska beskyllas utan enstaka 9 års-elever som hade varit framme och tagit saken i egna händer…bakom ryggen på lärarna.
   Vi har fått väldigt bra gehör för vår kritik och de inblandade är underrättade och införstådda med vad som gick snett. Aldrig att skolan skulle ge tillåtelse till att barnen kränks på detta sätt.

   Till nästa år blir det nya tag igen.
   Kram

   /Linda

 5. 11 år gammal och redan så klok!!
  Jag minns när jag själv stod emot på insparken på universitetet! Gud vad dom tyckte jag var tråkig och träig!!! Men vad då?? Ska man behöva förnedra sig bara för att man ha valt en speciellt utbildning?!?
  Jag hoppas att hon fortsätter på samma linje!!

 6. Jag älskar sammanträffanden! Jag var nyss in och läste kommentarer på Framgångsbyrån och såg då ditt förslag om ”Bussiga Klubben”. Igår skrev jag ett inlägg som hette just det, och det var innan jag läste din kommentar.

  Det Rockar Fett!

 7. Tack för ditt underbara bidrag i tävlingen! Hög Rockstjärnestatus för det!

  You Rock, Babe!

  Ha en härlig kväll!

 8. ewa pihl skriver:

  Hojojoj, va man känner igen sej i våra flesta kvinnofrågor. Och nu var det ditt!!!. Jaaaaa, vill du så gå in på min senaste sida. Nu blev ju detta lite extremt, men.. Ibland går luften ur oss.. Och vad har vi som det bästa. Joo, det är kärleken oss kvinnor emellan. Jag har ALLTID känt detta systerskap och haft lyckan att kunna använda det till nå’t gott. Gett o fått, framåt till baks!!
  Min kusins son fick en feldiagnos tidigt i skolan så i åttonde klass skulle han sitta på golvet och ”härma en gris”. Då gick han hem med högburet huvud!! Ibland undrar man va’ ända in i helv….. Modigt av tösen .. kram Har själv köpt ett smycke med olika kors med fina ord. Det har blivit, mitt signum.. Vi schyler dej nakencoachen när du vill. och visar fram dej när du vill!!! kraam från pihlan…

 9. Jag förstår att du är stolt! Med all rätt! Vad duktig hon är som står emot grupptrycket när magkänslan säger att det känns fel. Du har lärt upp henne bra, en sann Rockstjärnemamma!
  Det är så viktigt att stå upp för sig själv och sina åsikter så länge det känns rätt.

  Ha en skön kväll!

 10. Fröken Hulda skriver:

  Vad kan jag säga mer än att du har en klok liten dam där hemma. Hälsa henne att hon kommer vinna poäng hela livet om hon fortsätter sådär ♥

 11. Framgång STHLM skriver:

  Åh vad jag gillar att du tar upp det här! Jag blev också så berörd. Minns precis hur tungt grupptrycket var i hennes ålder! Fantastiska hon!!
  Kramar till er,
  Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *