Skippa skitsnacket!

Negativa tankar – alla har vi dem och alla klagar vi högt ibland. Men visste du att gnäll gör oss passiva och nedslagna? Nu kan du vara med och bryta dina negativa tankar och sätta stopp för (ditt gnäll och skitsnack) med armbandsmetoden!

Armbandsmetoden – så funkar det (enligt Kattis & Company)
Armbandsmetoden bygger på teorin att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Målet är därför att bära ”gnällarmbandet” på en och samma handled i 21 dagar*.

1. Trä på ditt armband på valfri handled.
2. Så fort du kommer på dig själv med att klaga, skvallra eller kritisera – flytta genast armbandet till din andra handled och nollställ räkneverket.
3. Om du hör någon annan som bär armbandet klaga eller skvallra får du gärna påminna personen om att flytta sitt armband – men bara om du själv flyttar ditt armband först!
4. Endast uttalat gnäll, kritik och skvaller räknas – negativa tankar går fria eftersom vi inte kan kontrollera vad vi tänker. Men negativa tankar kommer automatiskt att minska ju mindre du gnäller.
5. Ge inte upp! För de flesta kan det ta mellan fyra månader och ett år att klara 21 gnällfria dagar.

Lycka till!

/Den nakna coachen 🙂

* Observera att tidsperioden är omtvistad. Vissa forskare hävdar att hjärnan behöver 28 dagar att bryta en vana, andra 66 eller till och med 100 dagar! Den engelske journalisten Oliver Burkeman på tidningen The Guardian, har skrivit en artikel om detta.

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Skippa skitsnacket!

 1. Emma skriver:

  Det här är både effektivt och utvecklande. Jag har gjort detta själv men även tipsat klienter, men då med en gummisnodd av något slag för att skicka en försiktig smärtimpuls till hjärnan som bryter ”fel-tänket”
  Kram och tack för bra tips i vardagen
  Emma

 2. Johanna skriver:

  Tack, ja visst är det så men puh, inte skulle jag ha klarat mig länge med armbandet i dagarna!:)

  Ha en fin kväll!

 3. Pingback: VD-kommentarer – 27 June 2011 | VD-BLOGG

 4. Ja, det som gör att gummisnodden fungerar så bra är att hjärnan blir avbruten när man snärtar till med gummisnodden.

  Ha en härlig dag!

 5. Linnea skriver:

  Vilken inspirerande blogg. Här ska jag titta in ibland 🙂

 6. Ulrika Gabriel skriver:

  Idén kommer från en amerikansk pastor, Will Bowen, som tyckte att hans församling gnällde alldeles för mycket. Han har skrivit boken ”A complaintfree world”. På svenska finns motsvarande armband med texten ”En gnällfri värld” som jag provade för ett drygt år sedan : http://ulrikagabriel.blogspot.com/2010/04/vad-sitter-pa-min-arm.html
  Betydligt svårare än vad man tror, men otroligt nyttigt att bli medveten om hur man tänker och vad man säger.
  Alla borde prova!

 7. Lysande! Skulle dock vilja ha räkneverket i själva armbandet så man konstant påminns om hur långt man kommit. Nån idé på hur man kan åstadkomma det?

  • Hej Erik!

   Visst är det en bra idé.
   Om man är riktigt kreativ så kan man ju göra sitt eget armband och sätta ett litet räkneverk på som man får nollställa vid byte av hand 🙂

   Må så gott

   /Linda

 8. Mia skriver:

  Bra & Tänkvärt inlägg. Som fler borde läsa.. Man blir som man tänker!!! Skaffa nya vanor är ju så kul..och med det armandet..snyggt kan man inte misslyckas….

  Tänk rätt – Bli framgångsrik… Kram Mia

 9. Fröken Hulda skriver:

  Finns en annan effektiv metod oxå – gummibandsmetoden. Varje gång man tänker en negativ/destruktiv tanke eller är på väg att öppna sin stora trut så snärtar man till sig med snodden. Av erfarenhet vet jag att det funkar 🙂

 10. elenor skriver:

  Fint armband!
  Det här är en jättebra ide som jag genast ska göra! Men jag väljer en fotlänk istället. Varför? Jo, dels för att jag har en ny fin rosa fotlänk, men främst för att det blir jobbigare att byta fot och det blir en bra ”morot” att stoppa negativa tankar. Återkommer om resultatet…
  Kram<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *