Homosexualitet: En sjukdom

När jag föddes ansågs min pappa vara metalt rubbad av socialstyrelsen. I nio år av mitt liv hade jag en sjuk pappa men 1979 friskförklarades han. Att leva som homosexuell i Sverige var fram till 1944 belagt med straffarbete som sedan övergick till att klassa homosexuella som mentalt sjuka. Hur sjukt är inte det?!

2009 legaliserades sex mellan samkönade i Indien men nu anses homosexualitet vara en sjukdom som snabbt sprider sig bland indierna säger Indiens hälsominister. I Sverige anser den övervägande majoriteten att det är acceptabelt att leva och ha sex med en person av samma kön men i Indien är det bara 10% som tycker det.

Jag är stolt över att ha en regnbågsmorfar till mina barn. Visst har även jag fördomar om olika saker men jag tror att jag är lyckligt befriad från vissa värderingar om hur saker bör, ska och borde vara. Jag är snarare vänd åt andra hållet och tror att ALLA jag möter är homosexuella tills jag har fått motsatsen bevisad 🙂

/Den nakna coachen 🙂

 

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Homosexualitet: En sjukdom

 1. Anette skriver:

  Ja hur sjukt var inte det. Jag kan bara instämma. Här Down Under är man ”rätt” bakom eller efter i detta. Både lagligt och i allmänhet. Mycket fördomar som far runt. Mycket mer än jag upplevde i Sverige. Här har folk så mycket fördomar om homosexuella att man blir mörkrädd ibland Kanske är det bara utanför storstaden där jag bor men jag får en känsla att det gäller i stort. Trist är det.
  Tack för ett läsvart och fint inlägg. 🙂
  Kram Anette (From Avenue to Boulevard)

 2. Underbart med en Regnbågsmorfar!

  Kärlek som kärlek tänker jag. Det är väl underbart att kunna älska.

  Stor kram till Regnbågsmorfar!

 3. Maria Daragan skriver:

  Fina,fina Linda & Kjell!

 4. Johanna skriver:

  Vilken fantastisk historia! Tack Linda för att du delar med dig av ditt rika och annorlunda liv!
  Ha en fin sommardag!
  Kram

 5. Mia skriver:

  Regnbågsmorfar…vilket underbart ord…

  Du berör med dina som jag kan uttrycka mig vackra inlägg. Livets mall hur ser den ut mån tro…

  Ha en toppen dag…

 6. elenor skriver:

  Fiiin bild på dej och din Pappa! Verkligen helt sjukt hur människor genom tiderna har blivit vansinnigt dåligt behandlade för olika saker. Jag blir ledsen, arg och faktiskt hämndlysten fast jag inte själv är drabbad eller inblandad… Men det är själva orättvisan och förtrycket mot enskilda människor jag reagerar på. Lycka de som har varit starka och klarat sej bra ändå! Bra att det finns så många goda förebilder i Sverige idag och en förhoppning om att vi kan sprida det till andra länder som fortfarande inte förstår.
  Kram i sommaren!

 7. Ja vem är inte glad för en regnbågsmorfar. Jag skulle vara glad för en morfar. Ja min mamma hade verkligen en pappa, och en mamma men de gick bort långt innan jag föddes.
  Jag är uppriktigt supertrött på alla familjer med knasigt innehåll, och då menar jag att en regnbågsmorfar tillhör det som gärna får finnas i familj. Men känslokalla, egotrippade och avundsjuka mammor och pappor har jag hört färdigt om. Vart tar kärlek vägen? Vart tar behovet av att omhändertaga och se barnen växa upp och bli egna coola, stabila individer? Jag vet inte. Jag har ju inga egna barn. Men hade jag det skulle jag vara själaglad att de hade en lite krokig, nyligen gråstarrsopererad, något sur och lomhörd föredetta nasare till morfar! Jag glädjs och är tacksam över alla som är där/här för sina ungar oavsett färg sort ålder läggning. Kärlek vare med dig Linda Lovely! <3

 8. Fröken Hulda skriver:

  Så fint att dela med dig. Det gör i alla fall mig glad.

  Vi har alla fördomar… oavsett om vi påstår motsatsen… men det handlar om hur vi hanterar dem så det inte går överstyr.

  Varm kram till dig & regnbågsmorfar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *