Jag vill aldrig bli stor

Katarina Malmqvist och jag gick i samma handledningsgrupp under utbildningen till samtalsterapeut och hon är den som har lärt mig det mesta om att lyssna inåt och våga ställa raka frågor. Jag är så glad över att Katarina vill gästblogga hos mig. Hon är helt klart en av de bästa terapeuterna jag har träffat och såklart är hon min förebild i att vara ”Naken”.

/Den nakna coachen 🙂

Glädjen i att vara barnslig

Jag är en tant på 50+. Jag älskar att ha kontakt med barnet inom mig.
När man var ung var det inge bra att kallas för barnslig, i den här åldern känns det helt legitimt. Häromdagen gjorde jag och en väninna bomben på badplatsen. Barnen tittade storögt på de två tanterna som plaskade och tjöt av skratt i vattnet.

Hoppa i vattenpölar är underbart, göra grimaser, springa genom vattenspridaren på tomten, sjunga och dansa i regnet. Kasta sig i lövhögar och på vintern är min favoritsysselsättning att göra snöänglar, brynas i snön och att åka pulka.

Bara glädjas över att finnas och inte låta åldern stoppa mig från den här härliga spontaniteten som barnen har. Jag känner mig inte äldre än fyra år ibland. Jag kommer att fortsätta att göra barnsliga saker så länge jag kan.

Det är tacksamhet och glädje för mig. Det bästa av allt är att jag inte behöver dricka alkohol för att göra de här sakerna. Jag vill aldrig bli stor.

Kramar från en glad tant
Katarina Malmqvist

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag vill aldrig bli stor

 1. Mia skriver:

  Bra där. Rätt eller fel, får andra värdera, för mig helt vanligt att göra saker som är ”barnsliga” men vi lever ju bara en gång..Låt oss leva då…
  Det bor nog en liten Pippi Långstrump i mig..

  Kram & njut dagen/ Mia

 2. Härligt! Inspirerande.. såg framför mig att jag skulle ligga på klipporna och sola, bada, läsa imorgon. Men nu känns det lockande att vara vid bryggan, hoppa bomben och dricka blandsaft och äta kanelbulle, istället för lunch! Ta med någon gammal kvarglömd Starlet 🙂

 3. Helt underbart, helt j-la underbart!

  Jag är 35 och jag tänker likadant som du. Vi i vår familj kallar oss själva ”familjen annorlunda”, just för att vi får ofta får blickar på oss när vi just tar hand om barnet inom oss. Vi älskar att vara spontana och gå på känsla som barn gör och är nog ”lite väl barnsliga ibland” men vi gillar det.

  Tack för underbart inspirerande ord!

  Skapa dig en underbar dag!

  Kram Ann@

 4. elenor skriver:

  Underbart att läsa att det finns fler som är som jag!!! Normalt eller ej… men underbart!!!

 5. Det är en mänsklig rättighet att få hoppa i vattenpölarna! 🙂

  / Camilla, 28 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *