Peta näsan

I fredags när jag åt en surdegshårdmacka (finsk delikatess) så bet jag av 1/4 del av en tand som jag svalde. Det kändes lite snopet när jag upptäckte det för jag varken kände eller hörde någon konstigt. I morse ringde folktandvården och gav mig en ledig tid och jag har nyss varit där. Otroligt smidigt!

I väntan på att få komma in till tandläkaren så passade jag på att gå på toaletten. Utan att reflektera över det så snöt jag mig och började peta näsan ren. När jag speglade mig för att se om näskroppen var fri från kråkor så insåg jag att jag gör precis som min mamma en gång sa åt mig att göra. ”Näsan ska vara ren och fin när du ska till tandläkaren!” 

Hahhahaa…jag blev full i skratt när jag insåg vad jag höll på med. Tänk att ett så gammalt ”harmlöst” mönster fortfarande hänger med. Att näsan ska vara ren och fin hos tandläkaren var jätteviktigt för min mamma och den värderingen har jag tydligen tagit över.

Undrar just hur mycket invanda mönster jag bär omkring på som jag inte är medveten om. Vilka mönster är du medveten om att du har fått med dig från någon annan?

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Peta näsan

 1. Tillbringat några dagar hos mina föräldrar i skärgården. Här överraskas jag inte av vanor jag har och plötsligt kopplar ihop till dem. Utan mer ser hur de gör och förstår varför jag gör som jag gör. Ser också hur det kan låta om jag inte börjar göra annorlunda! Samma fast tvärtom… Riktigt roligt!

 2. Mia skriver:

  Min farmor stoppade ner ett pekfinger i blomkrukorna var hon än var.. Jag gör inte så, men tänker på det varje gång jag vattnar blommorna.För då kommer pekfingret fram…

  Kram Mia

 3. Jag kom på mig själv med att bolla med bilnycklarna på samma sätt som min mamma. Näsan ren hos tandläkaren var nytt för mig. 🙂

  Sv: Är du svettig under axlarna idag? 🙂

 4. Daniel Sköld skriver:

  Jag har ett (fram till förra hösten) omedvetet mönster. Det är att dofta på saker. Det kan vara mat, godis, frukt, grönsaker, men även tidningar, möbler, ja, allt möjligt som jag ska stoppa i munnen eller köpa. Jag blev uppmärksam på detta när jag var med en vän i en butik och jag utan att tänka mig för doftade på en vacuumförpackad vara. Han påpekade hur irrationellt och löjligt det var, och jag kunde inte annat än hålla med.
  Så döm om min förvåning då jag vid julaftonsmiddagen en månad senare sitter med hela familjen samlad, och jag märker att samtliga av mina 5 helsyskon omedvetet doftar på allt de stoppar i munnen innan de äter det.
  Således måste detta mönster vara nedärvt av någon av mina föräldrar.

  • Underbart Daniel!

   Du ska bara veta hur mycket jag känner igen mig i det du skriver
   Jag luktar på ALLT och kan inte låta bli. Det är helt klart ett mönster från min mamma.

   Kram
   Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *