Äntligen fattar jag!

Vilken färg har din personlighet?

Äntligen fattar jag varför mina barn är osams så ofta. Klart att syskon gnabbas ibland men nu har jag fått klarhet i vad det beror på hemma hos oss. Mina ungar är så långt ifrån varandra som det går. Den ena är röd och den andra är blå. Båda styrs av logiskt tänkande men den ena behöver tid för att planera medan den andra gör först och tänker sen.

Jag och min man är mera styrda av känslan än av logik. Han är grön och vill ta saker i sinom tid medan jag är gul och vill att saker händer snabbt. Det står sällan stilla hemma hos oss men jag gillar verkligen vår familjedynamik nu när jag förstår den bättre.

Hur svårt kan det vara att förstå varandra?

Du som har koll på vad DISC-analys är känner säkert igen dessa olika personlighetstyper och färger. Vanligtvis används detta främst i närlingslivet för att öka förståelsen om vem du är och hur du interagerar med andra på din arbetsplats. Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla som vill lära sig  att förstå sina relationer bättre.

Vi har skrattat igenkännande och fått nya insikter om vad vi kan göra för att förbättra vår kommunikation i familjen. Bara genom en så enkel sak som att inse att vi är olika (färger).

Vilken färg är du?

 

/Den nakna coachen 🙂

 

Boken är skriven av Lisa Grubb och Chris Sundqvist

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Äntligen fattar jag!

 1. Anna-Karin skriver:

  Tack för boktipset! Själv så är jag övervägande gul. Även om det finns ett och annat stänk av andra färger också i mig.

  Kram!
  Anna-Karin

 2. Mia skriver:

  Regnbågens all färger. Jag är röd med inslag av de andra..
  Chris är en underbar person som varit med i boken, lyssnat på henne vid flera tillfällen..
  Denna form av färganalys är intressant när man är verksam i olika gruppfunktioner..
  Gillas//Kram Mia

 3. Sofia skriver:

  Jag tycker också detta är jätteintressant och det hjälper att känna till detta för att få ökad förståelse för andra och hur de agerar. Detta har också hjälpt mig att bemöta kunder och människor på ett bättre sätt.

  Jag är gul med släng av grön men jobbar på att utveckla fler röda egenskaper för det krävs för att jag ska få mer rullning i arbetet.

  Just nu läser jag ”Din personliga färgkod”.
  Tack för boktipset!
  /Sofia

 4. Jag är mest gul men har lite inslag från andra också så det blir väl brun då. 🙂

  Ha det bäst!

 5. Jag är sååååååååååååå GUL! 😉

  men också mycket av de andra färgerna 😉

  Har inte läst just den boken men har vid flera tillfällen kommit i kontakt med just färgerna och jag tycker det är så spännande när jag började för många år sedan få kläm på färgerna och att det faktiskt funkade när jag tog hänsyn till dem i min kommunikation. En av de häftiga sakerna med det är att oavsett om jag är väldigt gul själv – om jag är medveten om vad personen som jag kommunicerar med har för färg kan jag möta personen i kommunikationen där hon/ han befinner sig.

  Kram Ann@

 6. elenor skriver:

  Jag tror jag är en hel regnbåge!! Hihi! Köper boken och lär mej mer!

 7. Johanna Stålros skriver:

  Så spännande, jag är nog oxå gul;) Kram Johanna

 8. Marie T skriver:

  Känner mig Orange :))… för jag inser att jag inte är älskad av alla och har inga problem med att misslyckas. Om man aldrig misslyckas kan man (tror jag) inte heller lära sig.

  Kram/Marie

 9. Olah Örtengren skriver:

  Jag är grön enligt denna skalan – men blå i en annan… 🙂

 10. Colette van Luik skriver:

  Jag skrev om den boken och intervjuade Lisa Grubb i senaste (och sista) numret av Kattis & Co som ligger ute i affärerna nu. Rekommenderas också! Man lär sig mycket…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *