Naket, ärligt och direkt från mitt hjärta

Självkänsla, Lycka & Framgång för mig

När jag fick frågan av vackra Linda om jag ville gästblogga i hennes blogg fylldes mitt hjärta av en enorm GLÄDJE och TACKSAMHET.

Funderade att tag på vad jag ville skriva och sedan åkte jag på semester med min familj för att bara vara. Tog ledigt från allt vad teknik heter och åkte långt ut i skogen. Jag släppte allt för ett tag för att rensa mitt inre och så även förfrågan. Jag ville att inlägget skulle komma från hjärtat och att det skulle vara naket och ärligt… och i går natt så kom det… klockan stod på 1:35 pip… när orden bara bubblade ur mig och jag fick kliva ur slängen för att hämta penna och papper. Och detta är vad jag skrev – naket, ärligt och direkt från mitt hjärta

LYCKA – är för mig en känsla som väcks inom mig när jag tänker gott och gör gott för mig själv och andra. Att ge KÄRLEK till andra speglar KÄRLEK tillbaka till mig och det gör mig LYCKLIG. Lycka för mig är också att ha tillit till mig själv (självtillit), tro på mig själv och står för det och för den jag är. När jag är sann och ärlig mot mig själv och andra då känner jag lycka. När jag lever i ”alinement” men mina mål, drömmar och värderingar. När jag lever som jag lär och lyssnar på mina egna kloka ord och råd. Men kanske främst när jag känner TILLIT TILL LIVET!

Jag tror på att vi skapar vår egen lycka. ”Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det”. När jag känner lycka i mitt liv sprider jag den vidare genom att dela med mig av min kärlek och glädje som alltid kommer tillbaka till mig tusenfalt och skänker mig ännu mer lycka och glädje.

TACKSAMHET och ÖDMJUKHET inför mig själv, andra och inför livet är något som ligger till grund för min lycka. Att känna att jag är ”nöjd”. Och med det menar jag att fira och vara nöjd med mig själv när jag nått fram till ett mål och njuta av det, innan jag ser fram emot nya spännande mål. Njuta av varje målgång, skapar lycka i mitt liv.

SJÄLVKÄNSLA – att hitta grunden i sig själv genom självkännedom har hjälpt mig att stärka min självkänsla och något jag jobbar med varje dag. Att ha en bra självkänsla är ingen självklarhet för mig och det var först när jag förstod skillnaden mellan självkänsla och självförtroende som jag förstod att jag har ett ansvar för mig själv om jag skall må bra och det är att lära känna mig – Anna.

Jag lär känna mina styrkor och svagheter varje dag och tillåter mig att se dem och ha dem. För det är när jag gör det som jag kan jobba med de svagheter som jag inte trivs med. Jag har lärt mig att acceptera mig själv men kanske framförallt respektera mig själv för den jag är med fel och brister och jag diggar mig själv idag. Idag känner jag mig trygg i mig själv och har tillit till mig och min förmåga. Jag är jag och jag är bra precis så som jag är. Som Mia Törnblom säger: ”Jag är en härlig skit”. 😉

FRAMGÅNG – för mig är att ha framgång i mig själv i livet. Att komma till insikter som leder till att jag utvecklas och växer som människa är framgång för mig. Jag är öppen och nyfiken av mig och är så glad och lycklig för insikten att jag kommer att lära och utvecklas så länge jag lever och att jag aldrig kommer att bli fullärd. Att jag hela livet kan komma till insikter som gör att jag lär känna mig själv bättre och tar mig mot mitt mål i livet – att bli den bästa versionen av mig själv. Framgång för mig är när insikterna kommer och jag kan ta dem till mitt hjärta och lära av dem – som är en insikt sig själv. En annan insikt som jag lever efter är att jag har något att lära i alla möten med alla människor. Jag är ödmjuk inför livet och de jag möter på vägen och det tackar jag livet för.

Det kom som en tanke – blev ett inlägg – rakt från mitt hjärtat till ditt. Skapa dig en magisk dag – varför? – FÖR ATT DU KAN OCH FÖR ATT DU ÄR VÄRD DET!

Le skall du få se att du är värd dé

“Success means doing the best we can with what we have. Success is the doing, not the getting; in the trying, not the triumph. Success is a personal standard, reaching for the highest that is in us, becoming all that we can be.” – Zig Ziglar

Ett Ödmjukt tack för att du vill läsa och ta del av mina innersta tankar.

Kärlek ~ Glädje

(¯ `* ¤ .¸.¤*´¯)
. . . . Anna . . . .

Anna Numell inspirerar med sin blogg The Spectacular Life ღ
Anna är ღ Friskvårdskonsult & blivande Hälsopedagog


Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Naket, ärligt och direkt från mitt hjärta

 1. Lisbeth skriver:

  Tack för dom här orden. Ska skriva ut ditt inlägg och läsa lite då och då. Det är så lätt att tro att lyckan bara kommer. Fick en kick i det som borde vara själklart men jag har tappat på vägen
  Åter igen tack

  • Anna Nmell skriver:

   Fina Lisbeth! ღ

   Vilken lycka att av en händelse komma in på detta inlägg som jag skrev för nästan två år sedan och mötas av din härliga kommentar! Blir glad ända in i själen!

   Tack för det och tack för dig! ღ

   Kram Anna ღ

 2. Pingback: En ära att gästblogga ヅ « The Spectacular Life ღ

 3. Tack för en härlig text Anna!! Jag blir alldeles rusig av att läsa andras reflektioner kring sitt växande, sin lycka och allt det där vi kan påverka i livet.
  Jag önskar både dig & Linda all lycka!
  Kram Inger

  • Anna Nmell skriver:

   Underbara Inger! ღ

   tack för att jag fått möjligheten att som sommarbloggare skriva för Framgångsbyrån 🙂 Det är tack vara den möjligheten som jag hittade tillbaka till detta inlägg som jag skrev för nästan två år sedan och nu kan ta del av era fina kommentarer som jag insåg att jag inte sett.
   Ett stort och ödmjukt tack!

   Kram Anna ღ

 4. Mia skriver:

  Underbar läsning tack Anna för att du delar med dig från hjärtat. Du öppnar upp mycket i din närvaro av texten. Och att få lära ”känna” dig lite mera.
  Tack Linda för att du bjuder på så bra Blogginlägg.
  Kramiz Mia

  • Anna Numell skriver:

   Goa Mia! ღ

   Bättre sent än aldrig 🙂 av en händelse så kom jag tillbaka till detta inlägg som jag skrev för nästan två år sedan och hittar din fina kommentar! Vilken lycka! Tack för att du delar och tack för dig!

   Kram Anna ღ

 5. Härligt Anna! Vilka fina reflektioner kring dig och din framgång och lycka, underbart! Kramar Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *