Lyckliga människor behöver inte blogga!

Hittade precis den här bilden på Lyckobloggen när jag letade inspiration. Tyckte att den var rolig och lite tragisk men kände att jag vill dela den med er.

Håller du med insändaren att det bara är de som vill uttrycka sin ångest och ilska som bloggar?

/Den nakna coachen 🙂


Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Lyckliga människor behöver inte blogga!

 1. Eva skriver:

  Haha, kan man säga det samma om de som skriver insändare? 😉

 2. a Lady & a Tramp skriver:

  hahaha vilken rolig insändare. Jag tänker mest, vem fasen orkar skriva en insändare om det?! är inte det lite emotsägelsefullt? Då tar ju den personen sig tid att uttrycka sin åsikt i skrift för nån slags allmän massa….

  näe, jag slutar fort läsa negativa bloggar, men fungerar de som kanal för dem så är det ju bra. däremot ska det vara både upp och ner som med allt annat.

  Men håller också med om de som skriver att är man väldigt lycklig på annat håll eller väldigt upptagen, kan det lätt bli att man bloggar mindre. Det är ju mest tidsskäl och naturliga orsaker. Rannsakar man sig själv så är det ju likadant med TV-tittande, motion, ringa vänner etc. Det går i vågor.

 3. Louise skriver:

  Sv; Hahha… bara för att blogga är någonting ”nytt” är det inte dåligt, även om alla bloggare inte mår bra eftersom de också är människor men de flesta gör väl det, och det ska väl uppmuntras att så många människor har någonting att berätta och vill bli hörda, det är väl lika viktigt som att alla läser och lyssnar på varandra, new age just inte web line. Det är ju ett fantastiskt sätt för att få ur sig ett budskap vad det än är för något 🙂

 4. Loosergrosan skriver:

  För mig stämmer det nog ganska väl att när jag hade en mindre lycklig period i mitt liv så användes bloggen för att kanalisera delar av det jag kände. Jag aktade mig för att vara bitter, negativ och orättvis mot andra – skrev mycket om hur jag själv kände, vardagens tankar blandat med djupare. Det var på den tiden jag inte hade fått ihop mitt liv och heller inte hade någon att dela den med.

  Nu är min livssituation en annan och jag har, omedvetet, dragit ned på bloggandet – så till den milda grad att jag funderat på att avsluta det hela. Jag har inte längre behovet av att kommunicera (med mig själv) i skrift. Bloggen var som en dagbok när livet var mörkare än nu. Jag är glad att ha texterna, bilderna och avtrycken kvar – hade jag inte haft bloggen så hade jag förmodligen inte reflekterat som jag gjort och med det heller inte utvecklats till den jag nu är.

  Med det sagt vill jag inte generalisera och säga att det är så för alla, det var bara så för mig.

 5. Xtravaganzajenny skriver:

  Jag tycker verkligen det är fel! Jag har bloggat om min viktminskningsresa på http://www.xtravaganzablogg.se/jenny under nästan 2 års tid och du får nog leta efter ljus och lykta efter något negativt jag eller de andra skrivit. Klart att allt inte handlar om lycka, den handlar om livet, som både går upp och ned. För mig handlar bloggar om energi, både att få ge och ta. Den motivation jag både gett och fått av människor i samma sits är helt otrolig och jag kan säga att bloggen gjort mig lycklig!

 6. Mia skriver:

  Nej. Håller inte med. Det är ju för att man är lycklig man kan och orkar blogga..
  Kram Mia 🙂

 7. Tina skriver:

  Nej det håller jag inte med om. Jag har till och med startat en blogg där enbart positiva energigivande saker får finnas, en ”må-bra-blogg”. I min vanliga blogg får allt finnas. Absolut inte bara depp utan även mycket lycka. Är man (jag) lycklig vill jag sprida den känslan och inge hopp för andra.

 8. Maria Sitell skriver:

  Det ser man ju, att väldigt många som bloggar är väldigt bittra och använder bloggen som sitt verktyg att kanalisera detta. Tragiskt.

  Men, nej, det är ju lika många bra och duktiga som äntligen får en möjlighet att ge sin vackra bild av omgivningen. Eller sin kunskap.

  Min/vår bloogg http://www.sitellochfrisk.se har gjort mig lyckligare och syftet med bloggen är att skapa reda i all den smörja som finns kring hälsobudskap. Jag inbillar mig att vi som bloggare kan bidra.
  Maria Sitell

 9. Elisabeth M-R skriver:

  Hmmm, tänker jag – är det avundsjuka som lyser igenom? Är det en ensam människa som kanske själv skulle vilja – behöva är kanske ett bättre ord – blogga? Att blogga fyller så otroligt många behov hos folk. En del bloggar sig ur ensamheten. En del bloggar sig ur sorgen. En del bloggar ur sig sin kunskap om något ämne. En del bloggar bara för glädjen att få dela med sig. Tror man inte på bloggandets underbara värld så behöver man inte läsa andras bloggar. Man behöver inte ens låtsas om att de existerar. Det är helt frivilligt! Det är därför jag undrar om det ligger en avundsjuka bakom. Folk berättar om sina egna eller andras bloggar och så känner sig ”Insändaren” ensam! Nä, blogga på hela världen säger jag bara – blogga på!

 10. Lisbeth skriver:

  Absolut inte. Min blogg finns till för att jag ska starta upp mitt hjärnkontor. Med hjälp av den sorterar jag mina tankar. Har man som mig en sjukdom där bokstäver och ord behöver motioneras varje dag vete gudarna vad jag gjorde utan bloggen Ytterligare en sak där den fyller sin funktion är att jag får kommunicera. Är man som mig 55 år och har sjukersättning blir det lätt att man efter en dag kommer fram till att jag har inte haft någon kontakt med en mänsklig varelse idag. I min åldersgrupp arbetar de flesta på dag tid Genom bloggen lär jag känna människor som jag inte träffat annars. Jag väljer att läsa och ha kontakt med de som jag får något ut av. Att den sen också fyller en funktion när allt håller på att spricka ska väl vården vara glad för. Bloggen blir ibland som en terapeute men skulle det då vara fel. det är väl bara att låta bli att läsa den om man inte vill. Nej bloggen leder mig ut istället för in
  Ha en fin första advent

 11. Håller naturligtvis inte med. Och man skulle gärna tipsa insändaren om glad bloggar 🙂
  Kram Inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *