Köpa lycka

Som den entreprenör jag är så har jag nästan alltid flera projekt på gång samtidigt. Den nakna coachen och Lyckokompaniet är det jag fokuserar på nu. Tillsammans med min kollega Mattias Leivinger föreläser och coachar vi i ämnet lycka.

Vårt senaste blogginlägg på Lyckokompaniet handlade om hur du kan göra för att öka din lycka när du spenderar pengar. Pengar och lycka är ett ämne som intresserar de flesta så jag vill dela med mig av dessa konkreta tips även här.

1. Att ge bort upplevelsepresenter som delas tillsammans med dina vänner är ett bra sätt att öka lyckan. Lyckan kommer i flera steg. Dels när du köper presenten och tänker på att upplevelsen ska äga rum, dels när presenten mottages och i samband med att presenten upplevs. När ni sedan ser tillbaka på det ni upplevt tillsammans så påverkas lyckonivån igen. Och igen.

2. Istället för att köpa en stor sak så kan lyckan hålla i sig längre om du köper flera mindre. Återigen för att lyckan kommer i flera steg och är utspridd över tid.

3. ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”, heter det. Vad menas med det? Jo det handlar om att du kan öka din lycka genom att fördröja dina inköp något. Att ha något att se fram emot och att ha något att längta efter, påverkar oss på ett positivt sätt.

4. Att spendera pengar på någon annan istället för på dig själv är ett enkelt sätt att påverka din lycka. Testa själv! Handla något för 100 kr till dig själv och 100 kr till någon annan. Upplever du någon skillnad?

Om det är så att du inte blir lyckligare av att spendera dina pengar så beror det antagligen på att du inte spenderar dem på ”rätt” sätt. Definitivt något att fundera på så här på tröskeln till juletider.
Ha en fin december önskar Linda och Mattias på Lyckokompaniet

Inspirerat av uppsatsen If money doesn´t make you happy then you probably aren´t spending it right av Elizabeth W. Dunn, Daniel T. Gilbert och Timothy D. Wilson

/Den nakna coachen 🙂

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Köpa lycka

 1. Sin skriver:

  Så grymt bra inlägg med bra råd! Tack så mycket 🙂 Håller med Therése, en blogg som är värd att besöka igen 🙂

 2. 2928 klick på gilla!!
  Helt otroligt!!
  I love it!
  Kram Inger

 3. Elisabeth skriver:

  Det är ju så mycket härligare att ge. Det gör gott och ofta behöver det man ger inte heller kosta något.

 4. Rockstjärnan! skriver:

  Så enkelt och så självklart när man läser det.

  Kram!

 5. Therése skriver:

  Kul Linda!
  Jag kikade in på Lyckokompaniets blogg efter ditt inlägg och jag kommer att fortsätta besöka er. Intressant läsning och bra påminnelser som jag kan behöva. Ha en skön fredag och helg! Kram Therése

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *