Familj

Ordet ”familj” kommer från latinets familia. Men vad är en familj egentligen? Är det blodsband som gör att man är en familj eller det fakto att man bor i samma hushåll? Eller kan familj vara något helt annat? Det jag har förstått så är tanken med en familj att den ska bidra till värme och ömhet. ”En tillflyktsort från världen” (står det i Wikipedia)

För mig är familj inte nödvändigtvis någon med blodsband. I en familj känner jag mig sedd och bekräftad och kan vara mig själv fullt ut. Familjen ställer alltid upp i vått och torrt av egen fri vilja och jag väljer att umgås med min familj för att det känns bra, inte för att jag måste. Jag får nya familjemedlemmar ju äldre jag blir och det är med kärlek, intresse och acceptans jag hänger med familjen.

Vad innebär en familj för dig? Jag ställde frågan på Facebook och fick en hel del svar. Det skulle vara intressant att höra din åsikt också.

-För mig innebär det allt! De ger mitt liv mening och jag både kan ge och få kärlek (Heidi)

-Kontakt. Kärlek. (Kit)

-De människor som förutom mig själv känner mig bäst. Behöver inte vara föräldrar, syskon eller barn. De som står en närmast i livet. (Lotta)

-Att jag har min MAN, Mamma, systrar och bror och deras barn,barnbarn och att vi kan träffas och må gott tillsammans! Något att längta efter och som jag ler åt när jag tänker på alla dem.  (Kathryn)

-Familj innebär allt för mig…mina 5 barn mina 8 barnbarn två systrar och mina två kusiner…ni betyder allt för mig  (Lill)

-Ordet familj gör mig både lycklig och fylld av sorg. (Maria C)

-Trygghet, spegel, kärlek. (Manuela)

-Kärlek, känslor åt alla håll, reflektering, glädje och ännu mera kärlek… (Aleksanda)

-Människor som jag har i mitt hjärta, som alltid vill mig och de mina väl, som kanske inte finns här men ändå här, vi som kan ringas mitt i natten no matter what, människor som jag kan vända mig till och de finns alltid där. De ger energi och berikar livet. (Aryel)

-Svårt!! Mina barn, dina barn, ny man, ny fru, nya sambor…mm… svårt. (Maria)

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Familj

 1. Rockstjärnan! skriver:

  Familj för mig är de personer som står mig närmast. I en familj stöttar man varandra i motgång och gläds tillsammans när det går/är bra. Familj är tröst, stöttning, glädje, omtanke, respekt och kärlek.

  Mmm, love!

 2. Hälsokick skriver:

  I familjen finner jag svar på många frågor om vem jag är och varför. Jag ser hur otroligt lika vi är, på gott och ont. Känner en villkorslös kärlek och är beredd att göra vad som helst för dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *