Öppna upp

Jag har varit extremt dålig på att lyssna till mitt hjärta. Har kört över och manglat det många gånger. Det är precis som att ge sig själv stryk. Hur schyst är det egentligen?

Jag håller på att öppna upp mitt hjärta och jag kan redan nu känna en förändring. Att balansera hjärtchakrat är viktigt. Om vi inte har ett öppet hjärta blir det svårt att känna och uttrycka kärlek till andra. Vi blir kyliga och har svårt för att känna in andras behov. Det blir även svårt att ”släppa taget” och att känna empati och medlidande.

Att öppna upp hjärtat innebär för mig att släppa taget om djup sorg och tidigare trauman. Med ett öppet hjärta kan jag lättare känna och uttrycka kärlek, omtanke, tacksamhet. Med ett öppet hjärta kan jag även lättare ta emot kärlek.

Jag jobbar med självacceptans, tacksamhet och med att verkligen gilla mig själv.

Kan du lyssna till ditt hjärta?
Om du inte kan det, här kommer några tips på hur du kan göra.

 1. Att vara, uppleva och uttrycka din tacksamhet hjärtat dig att öppna upp hjärtat.
 2. Visualisera en härlig blomma i hjärtat som sakta öppnar upp kronbladen.
 3. Spendera tid i naturen och andas in samtidigt som du sträcker ut armarna. Andas ut och slappna av. Upprepa så mycket du vill.
 4. Meditera på ordet Kärlek och se vad som händer.
 5. Lyssna till dina känslor, de vet vägen.
 6. Försök att släppa taget om gamla oförätter.
 7. Behandla dig själv på samma sätt du önskar att andra kunde behandla dig.
 8. Tyck om dig själv.

Du kan må bra om du vill och väljer det!

/Den nakna coachen 🙂

 

 

Bilden är lånad från imgfave.com

Dela med dig!
 • Print
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LinkedIn
 • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Öppna upp

 1. Tess skriver:

  Mycket fin blogg du har, mycket läsvärt!!

  Kram

 2. Malin Rosén skriver:

  Jättebra inlägg Linda! 🙂

 3. Therése skriver:

  Hej Linda!
  Kul att se att du bloggar igen, fint att läsa om din utveckling.
  Jobbar också för att leva sannare mot mig själv…svårt bara att nå ”ända in”…
  Kram Therése S

 4. Ja vad härligt med ett öppet hjärta. Jag uppskattar att du ger enkla tips på hur man gör. Jag tillhör skaran som haft lite svårt att förstå hur man gör, ”lyssna på din kropp”, ”öppna ditt hjärta” – på riktigt inte bara symboliskt. Nu har jag övat och hittat mina vägar. Det här sprider jag gärna!
  Kram allra raraste Linda
  Inger

 5. Anna-Karin skriver:

  Tacksamhet, acceptans och meditation är några av de sätt som jag använder mig av för att öppna upp hjärtat. Så viktigt att våga göra det som människa, tänker jag.

  Kram
  Anna-Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *