Sinnliga möten

I fredags var jag på en workshop med namnet Sinnliga möten.
Sexsibilitycoachen Lars Hedlin höll i kvällen. Syftet var att ha fokus på att möta varandra i närvaro utifrån våra hjärtan. Vi började kvällen med att dansa med ögonen stängda och att lägga uppmärksamheten på oss själva. Den egna upplevelsen stod i fokus. Vi utforskade våra känslor när vi nyfiket berörde oss själva som om det var första gången. Jag blev glatt överraskad över insikten av hur mycket känsel jag har på armbågarna som så sällan får beröring.

Workshopens nästa steg var att öppna upp för mötet med sig själv i kontakt med andra och vi fick instruktionen att hitta en partner att jobba med.
Jag tittade runt i rummet och mötte blicken från en deltagare och vi kom överens om att göra övningen ihop. Jag fick vara den som följde min partners beröring. Vi stod bredvid varandra och i tysthet blev jag vaggad som sjögräset av havet. Helt utelämnad åt havets rörelser. Jag kände full tillit. Jag var trygg och följsam.

I den här typen av workshop där många av övningarna handlar om att ge och ta emot beröring är det extra viktigt att vara lyhörd på sina egna och andras gränser. Alla behöver ta sitt eget ansvar och säga ifrån om något inte känns bra och man väljer själv vilka övningar man vill delta i.

Kvällen fortsatte med många fler övningar och med byte av samarbetspartner för varje ny övning. Med vissa gick det lätt att vara närvarande och med vissa svårare.

Den största behållningen av kvällen var helt klart mötet med mig själv!
Den viktigaste insikten; det är lätt att tappa bort mig själv i mötet med andra!

Tack till alla som bidrog till en givande kväll och tack till mig själv för att jag fortsätter mitt nyfikna utforskande. Här kan du läsa mer om Sexsibiltykvällarna i Stockholm.

/Den nakna coachen

 

Dela med dig!
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *